tiistai 8. lokakuuta 2019

Cool Head Brew X Barrier Brewing Primal Instincts

Cool Head Brew X Barrier Brewing Primal Instincts
This Raw Pale Ale is brewed in collaboration with the Barrier Brewing Co. from New York, US. It's completely raw - meaning it hasn't been boiled or pasteurized before or after the fermentation. We also added a good chunk of raw unmalted wheat and oats to bring up the body. It then got fermented with ours house Kveik yeast strain and dry hopped generously with Citra and Enigma. Show Less
Cool Headin ja nykiläispanimo Barrierin värikäsetikettinen Primal Instincts meinasi näyttävyydestään huolimatta jäädä hyllyyn, mutta piti käydä hakemassa siihen yhdistettyjen kehujen siivittämänä. Mielenmuutos kannatti tällä kertaa, oli nimittäin hyvää tavara!

Barrier ei panimo kerro itselleni oikeastaan mitään, mutta löytyi mm. kesäisen Craft Beer Garden – tapahtuman esillepanijoista. Olut lienee kollaboroitu tuon laskeutumisen myötävaikutuksella ja laatuhan on taattua Cool Head -tasoa. Jenkkikollabot taitavat vielä muutoinkin olla kohtalainen harvinaisuus täällä härmässä, joten kiinnostavaa tekemistä siinäkin suhteessa.

Itse olut on trendikkään kuuloinen raaka Pale Ale eli kokonaan keittämätön ja pastöroimaton mallasjuoma. Keittämättömyys varmaan tarkoittaa vierteen kiehumisen välttelyä, kuten joillain sahdintekijöilläkin on tapana. Rungosta löytyy myös mallastamatonta vehnää sekä kauraa ja olut on käyttämisessä on käytetty talon omaa kveikhiivakantaa. Kuivahumaltarjonnasta vastataan Citran ja Enigman sulosoinnuin.

Cool Head Brew X Barrier Brewing Primal Instincts
Sameanlainen ja mukavan vaahdon nostava, vaaleankeltainen olut. Aromaattinen tuoksu tarjoaa sitrusvetoista tropiikin hedelmää. Papaijat ja kiivit, passionit ja mangot. Vähän yrttiä ja kukkaisuuttakin.

Maku on aikas jees. Todella runsas ja hedelmäinen. Sitrusvetoisuus jatkuu, aprikoosi ja mango pehmentää, mutta lopusta löytyy myös leikkaavampaa greippisyyttä ja yrttisyyttä. Alkupuolelta löytyy myös hedelmälihaisaa muhevuutta ja makujen runsaus ihastuttaa siemaus toisensa jälkeen. Erittäin osuvaa tekemistä!

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti