tiistai 22. lokakuuta 2019

Garage x Temescal Beyond Repair

Garage x Temescal Beyond Repair
Lahden Anttilasta ja naapurikauppa-Paavolan taianomaisesta Pien-kaapista tuli mainittua blogijutun verran, joten lienee johdonmukaista sanailla hieman lisää myös sen sisällöstä. Barcelonalaispanimo Garage on tuttu toimija oluen verkkokauppojen hyllyjä kolunneelle harrastajalle ja näkyypä sitä Pienen maahantuonnin ansiosta myös olutravintoloiden tarjonnassa. Ruokakaupassa samean aromirikkaan panimon tuotteita ei sen sijaan ole vielä vastaan tullut, joten Beyond Repair oli hyvin perusteltu, mutta samalla alitajuntaisen spontaani valinta ostoskoriin.

Kaverina oluen teossa on ollut  väkeä aina Oaklandista saakka. Temescal Brewing tuleekin tämän oluen myötä allekirjoittaneen tietoon, eikä puitteet ainakaan paremmat olisi voineet olla. Sen verran vakuuttavaa tavaraa Garagen tankeista on nimittäin tölkkeihin tavattu laskea. Kollabon tyyliksi on valiokitunut sameanlainen, aromivoittoinen ja sessioitava IPA, joka on humaloitu Citralla, Bru-1:llä, Chinookilla ja Centennialilla. Soppaa on terästetty myös saccharomyces trois -hiivakannalla, eikä kokonaisuutta voi kuin hymyssä suin siemailla.

Garage x Temescal Beyond Repair
Vaaleankeltainen, hedelmäisen samea ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on aromaattisen trooppinen, lähinnä ananasta, mangoa ja sitruksen sävyjä tarjoileva, hieman yrttinen ja varsin kuiva. Havuakin...

Maku on mainiota tuoksua voimallisempi. Tropiikin aromit leijailevat kielen päällä vahvoina ja alkutahdit lasketellaankin mangojen, aprikoosien, anananaan sekä sitruunan seurassa. Tunnelma kuitenkin kärjistyy melko nopeasti hyvin napakan ja greippivetoisen purevuuden iskiessä kiinni. Jälkimaussa on myös kuivuuden ja mausteisuuden korostamia merkkejä humalan poltteesta. Makumaailma on suht monipuolinen ja mehukaskin, eikä pikku hopburn sen tarjontaa latista. Todella hyvää tavaraa ja vielä ihan markettiolosuhteista.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti