lauantai 5. lokakuuta 2019

Hangaround & Nobody Wit2 U


Hangaround & Nobody Wit2 U

Hangaround & Nobodyn kotioluista on jäänyt erityisesti mieleen Wittien suhteellisen suuri määrä sekä niiden kokolailla kautta linjan toistunut toimivuus. Nyt käsittelyssä on kaupallinen versiointi, Olutsatamassakin viime vuonna kohtaamani Wit² U. Edellinen, hanasta pikkuannoksena koettu tapaaminen jätti oluesta vähän turhan kliinisen ja makukirjoltaan ”puhtaan” tuntemuksen, siinä missä kotikeitoksista löytyi enemmän lajiin sopivaa luonteikkuutta. Nyt sanomisia on kuitenkin suunnattava hieman uudelleen, sillä homma toimii tuota muistoa selvästi paremmin.

Pekka kiikutteli terassityömaalle säkillisen HNB-oluita, joiden joukosta löytyi myös tämä uusintatestiin nyt päässyt Witti. Wit² U on Mandarina Bavarialla humaloitu, korianterin siemenillä sekä appelsiinin ja klementiinin kuorilla maustettu vehnäolut. Belgivetoinen sellainen eli Witbier.

Kotioluista mieleen on jäänyt mm. nämä kaksi Witbiereä:

Hangaround & Nobody We Are Just Messin' Wit U

Hangaround & Nobody A Beer Wit Us?


Hangaround & Nobody Wit2 U
Haaleahkon utuinen, vaaleankeltainen olut niukahkolla vaahdolla. Tuoksu on kepeä ja pirteä. Sitrusta, korianterin tahdittamaa yrttisyyttä, kevyttä hiivaa ja keskirunsasta mausteisuutta vaaleanlaisen ja hillityn mallaspedin päällä.

Maku vastaa tuoksua. Hyvää Wittiä! Sopivan särmikäs ja rustiikkinen, rapea ja raikas asiaan kuuluvaa mausteisuutta ja yrttisyyttä unohtamatta. Ei juurikaan makeuden lähteitä eli hyvä siinäkin suhteessa. Sitruksista pirteyttä ja kirpeyttä, hiivan kanssa liittoutunutta valkopippurista mausteisuutta, korianteria ja yrttejä... Lopetus on melko napakka. Varmaotteinen ja toimiva kokonaisuus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti