sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Sahtipaja x Superstition The Helm of Awe

Sahtipaja x Superstition The Helm of Awe
Ruotsin oma Sahtipaja on jostain syystä kiehtonut mieltäni oikeastaan ”aina”, vaikkei nuo harvat kohtaamiset olekaan mitään mieleenpainuvia tai oikeastaan maistuviakaan koskaan olleet. Pienen näytepaketin bonuspulloksi lykätty Sahtipajan ja jenkkiläisen Superstition Meaderyn vahvanlainen Imperial Stout jatkoi tuota harmillisen kehnojen kokemusten sarjaa.

The Helm Of Awe on hunajalla maustettu Imperial Stout, joka on viettänyt aikaa myös punaviinitynnyrin syvyyksissä. Viikinkimytologiasta nimensä ja etikettisymbolinsa kaivavalta oluelta olisi mielellään odotellut hyvinkin tunnelmarikasta ja suunmukaista iltaseuraa, mutta harmillisen ohkainen suutuntuma, alkoholilla kyllästetty maku ja muutoinkin yksipuolinen olemus saivat harmistumaan lasin äärellä toden teolla.

Etiketin käkkäräsmboli on tosiaan vanhan norjan Ægishjálmrinä (johdetaan muuten myös norskipanimona tunnetusta Ægiristä, meren jumalasta) tunnettu merkki, joka on ilmeisesti yksi mystisimmistä ja voimakkaimmista norjalaisen mytologian symboleista. Sen taustat tuntuvat hieman vaihtelevan lähteistä riippuen, mutta joka tapauksessa sen kantajaa kuvataan voittamattomaksi ja vihollisissa suurta kunnioitusta, pelkoa herättäväksi vastukseksi.

Sahtipaja x Superstition The Helm of Awe
Sysimusta, olemattoman vaahtorinkulan nostava olut. Tuoksu on aika rujo. Alkuun, kauempaa tuntuu tervaiselta, lähempää enempi salmiakkivinegretteltä. Tarkempi tarkastelu paljastaa tunnelmia paremmin, mutten silti hurmaannu. Punaviinitynnyri on suuressa roolissa, mutta myös hunajaa löytyy. Vähän portviinimäinen kombo, ohuempi vain.

Maku karistaa portviinihaaveet välittömästi. Alkoholi tulee ovella ensimmäiseksi vastaan. Punaviinitynnyrin punakasta, nielua lämmittävästä tunnelmasta pidän, mutta tausta ei oikein tarjoa tarvittavaa tukea ja syvyyttä. Ohkainen suutuntuma, alkoholin katku ja lopulta varsin yksipuolinen makumaailma teettävät melkoisen mahalaskun. Harmi, speksit antoivat odottaa jotain muuta.

Pisteet: 24/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti