lauantai 12. lokakuuta 2019

Tuju Nestehukka yllätti Daddy Greensin tiskillä

Ooomami
Odotetusti iltapuoleen venynyt saapuminen Helsinkiin ajoi matkalaisen käyttämään keväältä tuttua ennakkosuunnitelmaa. Ainakin ruoan suhteen. Rauhaisa majoitus Meilahdessa suuntaa illallispuuhat varsin tehokkaasti Humalistonkadun suuntaan eli kehutun Daddy Greensin hämyiseen miljööseen. Etenkin kun Mullikka näkyy vielä myyvän syöpöttelyn suhteen eioota. Mutta DG:ssä käy kyllä mielellään, joten eihän siinä.

San Marzano -tomaatti, fior di latte mozzarella, pecorino, portobello, karammelisoitu sipuli ja rucola...Ooomami, nimenomaan. Mutta eipä arvannut iltahämyssä pitkän taipaleen taittanut kirjoittaja, että se kuuluisa Nestehukka pizzerrian tiskillä pääsisi yllättämään. Mutta siinä se nyt oli, helmeilevänä ja kutsuvana.

Panimoyhtiö Tuju järjesti vähän aikaa sitten nimenarvauskilpailun, jossa itsekin menestyin T-paidan veroisesti. Oikeaa vastausta en punahilkkateemoitetun susietiketin kohdalle suinkaan osannut antaa, vaan veikkaisin kyseessä olevan jonkinlainen kivibock, koska Wolfen Steinbier olisi ollut aika tiukka nimi etiketin kuvitukseen peilaten. Red IPAahan se sitten lopulta oli ja vaikkei laji yleensä kovin paljoa kiinnostelekaan, oli se tässä kohtaa pakko ottaa testiin.

Nestehukka on kauppavahvuinen (5,5%) Amarillolla, Vic Secretillä ja Cascadella kuivahumaloitu puna-IPA, joka kieltämättä kostutti kurkun erinomaisesti, eikä pannut pahakseen tuota Ooomamin makuhermoon osunutta täytekirjoakaan. Hyvä olut, hyvä pizza ja hyvä kombo.
Satumaiset eläimet iloitsivat metsäisellä polulla, kun punaiseen puketunut kaunokainen tepasteli kohti tuttua mummon mökkiä. Suurena yllätyksenä vastaan tulikin tällä kertaa poskia punottava hahmo. Hukka oli hemaiseva kuin tämä nesteyttävä Red IPA, joka maistuu myös yllättäville vieraille.

Tuju Nestehukka

Red IPA / 5,5%

Kauniin ja vakuuttavan vaahdon korostama, punertavan keltainen olut.  Tuoksussa pihkaa, männikköä ja karamellista mallasta. Aika muhkea paketti. Vähän hedelmääkin.

Maku toistaa tuoksua ja on vahvuuttaan runsaampi, muhevampi ja syvempi. Keksimäinen, hieman karamellinen mallasrunko yltää syvälle ja on mukavan pyöreän tuntuinen olematta raskas tai liikaa dominoiva. Toki se humalkirjoa hieman tasoittaa mutta samalla osuu hyvin yksiin pihkaisen, mäntyhavuisen sekä kypsän hedelmäisen humaloinnin kanssa. Lopussa kohtalaista katkeruutta, hienoista yrttiä ja mausteen tuntua. Toimiva setti.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti