maanantai 28. lokakuuta 2019

Kanavan Juuri Berliner Weisse

Kanavan Juuri Berliner Weisse
  • Tyyli: Berliner Weisse
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Kanavan Panimo, Vääksy, Suomi
Kanavan Panimon oma panimopuoti tuli katsastettua edellisen Lahden reissun yhteydessä ja mukaan lähti tällainen tuore uutuustuote nimeltä Juuri. Syksyä vasten valmistunut, happaman puoleinen kattilahapatettu Berliner Weisse omaa hyvin raikkaan ja erittäin kesäisen makumaailman, sillä sen makuprofiili on luovutettu hienosti toimivan inkiväärin haltuun. Juuren mausteaineena on siis käytetty porkkana-inkiväärimehua, jota kuution keittoon on lisätty muhkeat 150-litraa. Itse ehkä odottelin ulkonäöltä suurempaakin karoteenin vaikutusta, mutta täytyy myös todeta, ettei se porkkana onneksi maussakaan ole juuri läsnä.

Itselle tämä olut toi äkkiseltään mieleen sitruuna-inkivääri -maustetut kombuchat ja mielenyhtymään yhtyi myös perheemme kombuchavetoisempi osapuoli. Kehujen kanssa. Ja onhan tämä hyvää!

Kanavan Juuri Berliner Weisse
Kaunis, vaaleankeltainen ja utuinen olut nätillä vaahtokerroksella kruunattuna. Kirpeässä tuoksussa on hyvä lataus inkivääriä ja vaaleaa mallasta, sitruksen kuorista happamuutta, korianterista yrttiä.

Maku... onpas hyvä! Aluksi mieleen tulee kombucha, koska raikas inkivääri nousee esiin sen verran vakuuttavasti ja taustakin on kepeä, vaaleasävyinen sekä pirskahtelevan kirpeä.

Olueksi olut toki nopeasti paljastuu, mutta onhan kerrassaan kesäisen kepeää ja inkivääristä menoa lasi tulvillaan. Sopivan hapan, kirpeä ja virkistävä. Porkkanasta ei makuhavaintoa, mutta inkivääri on isossa roolissa ja löytää loppuun vielä mukavaa lisäpotkua. Hienoa!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti