torstai 24. lokakuuta 2019

Mallaskosken Amber Lager

Mallaskosken Amber Lager
Mallaskosken Panimo uudisti tuotteidensa ulkoasua ja laittoi näistä näytteet tarkasteltaviksi. Etenkin viime kesänä hienosti toiminutta Heller Bockia en erikseen ajatellut enää käsitellä, mutta tämä Amber Lager saa nyt uuden esiintymisvuoron, vaikka sekin on blogin sivuilla jo aiemmin esiintynyt. Vahvuutta näkyy näet nostetun (4,7% -> 5,5%) sitten viimekerran, minkä mielestäni huomaa maustakin mukavana mallaslisänä ja makujen pyöristymisenä.

Mallaskosken Amber Lager on panimon vanhin edelleen valmistuksessa oleva olut. Se on kulkenut aiemmin myös Kuohu-brändin alla ja muistetaan viimeisimpänä Last Laughin nimellä. Nyt jämäköitynyt ulkoasun muutos karsii ylimääräiset kirjainyhdistelmät pois, mikä sopii myös varmaotteisen ja turhia konstailemattoman lagerin makutarjontaan. Cascadella humaloitu, punertavan maltainen Amber Lager täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta ja on edelleen perusvarma sekä toimiva olut etenkin nyt yllämme olevien syyskelien tuohinaan.

Mallaskosken Amber Lager
Punakanruskea olut runsaalla vaahdolla. Tuoksussa tasapainoinen lataus makeahkon leipäistä mallasta, kevyttä hedelmäisyyttä, yrttiä ja sitruksisuutta.

Maku toistaa tuoksua ja on omaansuuhun varsin hyvin osuva, hivenen sitruksinen syysillan lagerolut. Keskitumma, makeahkoa limppuisuutta antava mallaspuoli kantaa hyvin humaloinnin hedelmät ja sitruksen sekä yrttisyyden purennan. Ei aukkoja, ei kompastuskiviä, vaan tasapainolla ja kohtalaisen runsasmakuisella esityksellä operoiva Amber Lager, jollaisen ottaa puutarhapäivän päätteeksi mieluusti lasiinsa.

Pisteet: 34/50

2 kommenttia:

  1. Olut on myös mielestäni kokonaisuudessaan hyvä, mutta tämän tölkin etiketissä on käytetty jotain voimakkaan hajuista liimaa tms. Koko jääkaappi haisee tuolle ja ei tarvitse kuin ottaa tölkistä kerran ote niin kämmeneen jää tuo haju kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, tuommoista ei ole vielä vastaan tullut. Pitää ensikerralla vähän nuuhkia pakkausta kun semmoinen tulee hankittua. Aika erikoiselta, joskaan ei mahdottomalta, tuo kuulostaa.

      Poista