sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Joonan Kotisiideri 2020

Joonan Kotisiideri 2020

HopHunters-duon Joona laitteli myös yhden bonuspullon maisteluun kotiolutkaksikon mallasjuomien muassa: oman pihan omenoista puristetusta mehusta ilman lisäaineita tai hiivoja valmistettu siideri. Aitoa menoa siis ilman ylimääräisiä lisiä. Vahvuutta siiderille kertyy n. 4,8% ja se on pullotettu viime vuoden lokakuussa, jokunen hetki sadonkorjuun jälkeen.

Aika kirpakkaa ja etenkin alkuosiltaan varsin railakasta menoa tarjoileva kokemus, jonka takakiekka jää kaipailemaan lisäpontta panosten karistessa lähtösuoran varrelle. Kokonaisuutena raikas ja ehkä alkua lukuunottamatta kepeäkin esitys, jossa rapea omena saa ansaitun pääroolin. Ei pöllömpi, vaikka loppu jättikin seuraavalle sadolle parantamisen varaa.

Joonan Kotisiideri 2020

Tosi iloisesti heti avaamisen jälkeen sihisevä ja poreileva siideri asettuu melko nopeasti. Ei kovinkaan samea, hieman utuinen vain kun varovasti kaataa. Tuoksu on tosi omenainen, vehreä ja valkeakuulasmaisen kirpeän tuntuinen.

Maku on kirpakka, viheromenainen mutta myös terhakan alun jälkeen nopeasti katoava. Hiilihappoja on runsaasti, mikä tehostaa kirpeyttä, mistä itse pidän kovasti. Jälkimaku jää tosiaan kuitenkin aika tyhjäksi. Lisään ensimaiston perään pulloon vielä jättämääni pohjaa, josta mukaan saadaan kammettua kaivattua lisäpontta. Selkeää makujen tiivistymistä on havaittavissa ja yleistulema vaikuttaa alkutilannetta toimivammalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti