lauantai 22. toukokuuta 2021

Kotiolut: HopHunters Dark Ale w. Caramel Coffee

HopHunters Dark Ale w. Caramel Coffee

HopHuntersin kolmas ja tummasävyisin maistiainen oli valikoitu kellaristin paahdehammas hienosti huomioiden. Kaksikon 7,4-prosenttisesta Dark Alesta tehtiin nimittäin kaksi versiota jakamalla keitto kahteen osaan. Sain maisteluun oluen kahvilla maustettua osaa, mikä omaan kahvioluiden suuntaan kalibroituun makuhermoon hienosti osuikin.

Dark Alen ajatuksena on ollut valmistaa olut, josta ei löydy lainkaan Pale- tai Pilsner -maltaita. Sen runko koostuukin vehnä- ja kauramaltaan ohella kaikkiaan kahdeksasta erikoismaltaasta ja tämä omaan lasiini kaatunut erän puolikas on vielä maustettu Pentikin karamellikahvilla.

HopHunters Dark Ale w. Caramel Coffee

Tummanpuhuva, hyvin runsasvaahtoinen olut. Varsin kaunis ilmestys. Tuoksu on hyvin kahvinen, muutoinkin pehmeän paahteinen ja kevyen suklainen. Erittäin hyvä.

Maku nojaa tuoksun huomioihin. Kahvisuus dominoi, mikä omaan makuun sopii hienosti. Paahtunut maltaisuus on myös hienoisen makeaa, toffeisen pyöreää. Tummaa suklaata ja kypsää hedelmääkin löytyy, mutta molempia lähinnä taustalla. Jälkimaku on vähän kitkerä, mutta ehkä lopulta kahvimarjan sävyjä se vain henkii. Kahvintäyteinen esitys, tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti