sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Tornion Nakku IPA


Tornion Nakku IPA

Torniolaisten näytteisiin lukeutui myös tämä Nakku IPA. Idaho Gemmillä ja Loralilla humaloitu (jossain mainittiin myös Motueka) viispinnainen olut on valmistettu Pink Boots Society -teeman alla. Aiemminhan Torniolta on tullut samassa hengessä valmistettu Pink Lager, jota en itse tosin ole lainkaan maistanut. Nakkua sen sijaan on tullut vastaan jo muutamassa isommassa ruokamarketissa.

Oluen on kehittänyt Tornion pääoluentekijänä toimiva Elisa Koivusipilä. Varsin sessioitava ja kevyt kokonaisuus on tarjoilee keskirunsasta ehkä hieman miedompaa kukkaisuutta ja yleishedelmäisyyttä raikkaassa paketissa. Sen rungosta löytyy myös vehnää ja kauraa. Oluen nimi on Torniolaakson meänkieltä ja tarkoittaa naista.

Tornion Nakku IPA

Kauniin vaalea, aivan hitusen utuinen ja erittäin kauniin vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on varsin hyvä. Lähinnä aromaattisen kukkainen ja sitruksinen, melko kevyt ja virkeä.

Maku kulkee tuoksun linjoja. Tölkissä mainittu kukkaisuus on osuva termi, jota tuoksussakin mainittu sitruksisuus hyvin tukee. Kohtalainen katkeruus puree lopussa sopivasti ja kokonaisuus on muutoinkin melko hillitty, mutta tasapainoinen. Perusvarma ja hyvänmakuinen IPA. Ei ihmeitä, muttei aina tarvitsekaan.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti