torstai 27. toukokuuta 2021

8-Bit Exotic Engram

8-Bit Exotic Engram

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: 8-Bit Brewing, Espoo, Suomi 

HIISIn täppäriltä löytyi lounasnoudon yhteydessä parit 8-Bitit ja kun en panimon uudistetun tuotannon makuja ollut vielä ollenkaan päässyt maistelemaan, nappasin mukaani saunasessioitavaksi tarkoitetun Exotic Engram APAn.

Kirjoittelin Jasonin tiestä Suomeen ja kohti omaa panimotoimintaa jo vuonna 2016 ja jo tuolloin kävi selväksi, mistä panimo tulee innoituksensa ammentamaan. Sessioitavien, hyvin pelihommien lomassa maisteltavien oluttyylien ja -varianttien kirjo nojaa nimissään, ideoissaan ja kuvituksissaan klassisten videopelien maailmaan. Ocarina of Lime, Packman Porter, Razident Evil ja Up Up Down Down Left Right Left Right IPA Select Start ovat hyviä esimerkkejä oluista, joiden peliyhteyden ymmärtää tällainen aiheeseen vähemmänkin perehtynyt maistelija.

Exotic Engram ei sen sijaan soittanut kelloja, mutta asiaa on avattu oluen etiketissä. Sen valmistuksessa käytettävä kandisokeri muistuttaa Destiny-pelisarjassa tavattavaa Exotic Engram -monitahokasta, minkä voin googlaussession perusteella hyvinkin allekirjoittaa.

Myös itse kepeän toimiva, Centennialilla ja Cascadella humaloitu American Pale Ale on sitä mitä odottaa saattoikin: panimon tyyliin sopivasti kepeä, mutta mauiltaan riittoisa, aika helposti lähestyttävä ja nopeasti lasista hupeneva olut.

If you know our head brewer Jason you know that while he plays a lot of games, for the last 7 years, the game he has played most is Destiny. He just got his favorite gun Ace of Spades tattood on his arm and he is now at 2000 hours of playtime. The Belgian candy sugar we add to this soft APA looks like an Exotic Engram from Destiny, hence the namesake. This APA is made with Cenntennial and Cascade Hops and has mellow approachable vibe. We were really going for the sauna beer style on this one.

An american pale with centennial and cascade hops and belgian candy sugar. Nice and hoppy but balanced with a soft smooth sweetness.

8-Bit Exotic Engram

Kepoisen utuinen, kevyen vaahdon nostava, vaaleankeltainen olut. Tuoksu on melko mieto, kevysti vaalean maltainen, enemmälti sitrusmaisen hedelmäinen ja hieman yrttinen.

Maku on runsaampi ja napakampi. Vaalea maltaisuus on tuoksua voimakkaampaa, tunnelmaa hieman tukevoittaa mutteinö raskasta. Sitrusta, kevyttä hedelmää ja yrttisyyttä lopun kohtalaiseen karkeroon yhdistettynä. Varsin hyvä ja saunasessioitavuus varmasti toteutuu.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti