sunnuntai 30. toukokuuta 2021

More Brewing Lager 0,0%

More Brewing Lager 0,0%

  • Tyyli: Alkoholiton Lager
  • Alk.%: 0,0
  • Panimo: Hartwall (Royal Unibrew AS), Lahti, Suomi
  • Pantu: Royal Unibrew AS, Faxe, Tanska

Hartwallilta tuli kevään myötä markkinoille (taas) uusi olutbrändi. Tällä kertaa ei kuitenkaan ole kyse crafthommien äärellä touhuamisesta, vaan Lahdessa on isketty toiseen nousevaan, joskin vielä isossa kuvassa maltilliseen trendiin, alkoholittomiin oluisiin. Kysyntäähän genressä tuntuu kuitenkin olevan koko ajan enemmän, tämän voin todeta ihan jo omaa jääkaappia katsomallakin.

Hartwall-sidoksista huolimatta uusi More-sarja on saanut alkunsa Tanskasta, emokonserni Royal Unibrew Faxen panimolla. Tuon tiedon ongin tosin vasta jälkikäteen, eli lahtelaisesta meni omassa lasissa, mikä lienee kokonaan uuden brändin lanseeraamisen osittainen tarkoituskin.

Mutta alkoholiton olut tosiaan kiinnostaa ja hienoa onkin, että myös isot toimijat panostavat valikoiman leveyteen. More Lageria on panimon sanoin lähdetty kehittämään kuluttajia palvelevista lähtökohdista käsin. Yhdeksi alkoholittomien oluiden karttelun suurimmista syistä kerrotaan piilevän makumaailman epämiellyttävyydessä, minkä monien tuotteiden kohdalla allekirjoitan mukisematta. Aika harvassa ne hyvänmakuiset saati huippuoluet vielä ovat, vaikka kehitys onkin viime vuosina ollut ilahduttavan kovaa.

Moren taakse on haettu osaamista Tanskasta, mikä varmaan selittyy ison konsernin keskittämispotentiaalinkin kautta. Olutta on nimittäin lähdetty tekemään yleensä sen mieluisimman lopputuleman tuottavalla tavalla eli käyttämällä tuote normaaliin tapaan ja poistamalla alkoholi valmiista oluesta jälkikäteen. Lopputulema onkin keskivertoa selvästi miellyttävämpi, joskin oluen kuvauksessakin mainitun hedelmäisyyden lisäksi maussa on jotain hunajan tapaista makeuttakin, mikä tekee tunnelmasta paitsi turhan makean, myös taustaltaan toivottua raskaammankin. Suoranaista vierteisyyttä se ei kuitenkaan ole, mikä on todella hyvä asia. Ihan kelpo tavaraa etenkin 0,0% vahvuuteen, mutta tulee tuskin sen suurempaan käyttöön kuitenkaan.

More Brewing Lager 0,0%

Kullankeltainen, kaunisvaahtoinen ja aika nätti olut. Tuoksu on varsin hyvä. Melko raikas ja hieman hedelmäinen.

Makukin alkaa vaalealla viljavuudella, sitä täydentävällä yrttisyydellä sekä tuoksussakin mainitulla hedelmäisyydellä. Kaatotuoreena hyvin raikas ja virkeä kokonaisuus. Ajanmittaan hedelmäisyyden alta paljastuu jonkinasteista makeutta, enemmän ehkä hunajaista kuin suoraan vierteistä kaikua.

Alkoholittomana lagerina oikein toimiva tapaus, mutta Kukko Pils ja Lager jäävät silti tämänkin tavoittamattomiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti