lauantai 1. toukokuuta 2021

BrewDog Double Punk

BrewDog Double Punk

  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 8,2
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti

Skottipanimon sotkanmuna, Punk IPA, on elävä klassikko ja eräänlainen tuulipukuväenkin päälle takavuosina nousua tehnyttä craft-aaltoa ahkerasti roiskinut tuote, jota edelleen maistelen lämmöllä silloin tällöin. Kuten nykypäivän henkeen kuuluu, on olutta myös haluttu kehittää, mutta tällä kertaa alkuperäistuotteen rinnalla, ei sen kustannuksella. BrewDogin Double Punk ei toki aivan uunituore tapaus ole, vaan ollut tarjolla on useamman kuukauden ajan. Tartuinpa tölkkiin vihdoin sitten itsekin.

Vaikka Punk IPAn imperialisointi vähän turhalta toimenpiteeltä aluksi tuntuikin, olin tyytyväinen, ettei siitä ole väkisin lähdetty tekemään minkäänlaista NEIPA-suunnan viritelmää tai vastaavaa. Ei se enää olisi sama asia nimittäin. Tupla-Punkkiin on siis lykätty vahvuutta 8,2-prosentin verran ja meno on muutenkin ihan kivan Punk. On tässä sitä jotain tuttua ja rapeaa asennetta edelleen mukana.

BrewDog Double Punk

Nätti, varsin vaalea ja kaunisvaahtoinen olut. Raikas tuoksu nousee nenälle hyvin sitrushedelmäpainotteisena. Sitruunaa, greippisyyttä, havua ja vaaleaa trooppisuutta.  

Maku on hieno. Se iskee, kuten perus-Punk aikanaan. Purentaa siis löytyy ja sitrus-greippi-vetoinen suoraviivaisuus tuntuu pitkästä aikaa kivalta. Oluen vahvuus kyllä maistuu taustalla, mutta se sulautuu hyvin appelsiinin kuorten, kevyen havun ja vaalean trooppisuuden joukkoon.  Selvintä raikkautta vahvuus kyllä vie, mutta toisaalta mitään tuhtia karamellisuutta tai vastaavaa ei vastaan tule lainkaan. 

Humalvoittoinen tunnelma kantaa alusta loppuun saakka. Jotain "nuoruuden" kaikua tässä on, ehkä se siksi niin sykähdyttääkin. Ehkä vähän hapartelua tasapainon kulusta löytyy, mutta toisaalta vahvuus pysyy lopulta varsin hyvin aisoissa. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti