lauantai 29. toukokuuta 2021

Rockmill Maverick Hazy APA

Rockmill Maverick Hazy APA

Palokasta löytyi tällainen 4,7-prosenttinen, nykyaikaan poikkeavasti puolen litran pakettiin lorautettu Hazy APA. Puolalaista alkuperää näyttäisi olevan ja tämä Browar Rockmill onkin itselleni uusi tuttavuus. Taannoiseen kaupparajaan sopivalla vahvuudella varustettua olutta markkinoidaan Internetsissä erinäisin mitalimaininnoin ja kilpailusarjavoitoin, mikä ei itseisarvona aina mitään tarkoita. Vähän helpon puheen mielikuva tässäkin kohtaa kilpailupaukutuksista jää.

Jälkikäteen huomasin, että olutta on täydennetty myös laktoosilla ja tuorepuristetulla sitruunamehulla, joskaan kummankaan läsnäoloa ei maku- tai tuntumapuolella maistellessa huomannut. Puute ei sinällään ongelmaksi muodostunut, sillä suoraviivainen ja raikas tunnelmahan toimii yleistasolla ihan sellaisenaankin. Nyt meno on kuitenkin vähän turhan kepoisen oloista ja aromeissaan himmailevaa – kohtalaisen mainiota, mutta melko etäällä kauppatarjonnan hekumallisimmista sameuksista kumminkin. Liekö oma suu tuohesta, mutta jonnekin tuntuu Citran, Simcoen ja Mosaicin paras anti kadonneen.

Rockmill Maverick Hazy APA

Heisiä on, varsin kuohkeavaahtoistakin. Nätti, haalean hedelmäinen ilmestys. Tuoksu on kohtalaisen runsas, ei mikään yltiöhedelmäinen, mutta toimiva. Yleistrooppista, vähän pehmeyttä tunnelmaa.

Maku on ihan hyvä, mutta osin vähän ohkaisen oloinen. Samea hedelmälihaisuus ei kanna totuttuun tapaan, mutta kepeän raikkaaksi tämän kuitenkin miellän. No, voisi olla runsaampikin, sillä jälkimakukin on osin vähän ponneton. Trooppista menoa kumminkin, ehkä aprikoosi ja sitrus päällimmäisenä esillä, myös ananasta ja mangoa on, mutta niitä jo aika kevyessä suhteessa. Ihan jees, mutta on näitä kaupassa paljon edustavampiakin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti