sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Kotiolut: HopHunters Raspberry Sour Ale

HopHunters Raspberry Sour Ale

HopHuntersien maustamaton souri osoittautui uuden hiivan myötä pöyristyttävän hedelmäiseksi tapaukseksi ilman mitään lisämausteita. Tämän tietävät myös itse tekijät ja nyt mainiota pohjaa on viritetty hyvällä annoksella pakastevadelmia. Marjat on tuotu mukaan ensimmäisen käymisen/hapatuksen jälkeen, minkä perään olut on käynyt vielä uudemman kerran. Jotain vadelman määrästä kertoilee pullon pohjalta löytyvän vadelmasedimentin paksuus, jonka alimman kerroksen jätin pulloon kaatamisen yhteydessä.

Viime kerrasta poiketen humalana on käytetty Sabroa – Citra oli kuulemma päässyt toimittajalta loppumaan. On muuten esimerkillisen mehevä ja vadelmantäyteinen, sopivan kirpeä ja tasapainoisen hapan esitys! Onhan tuota vattuakin mukana parin kilon verran ja keittokoko ukoilla taitaa olla 10l eli lataus on ns. kohdillaan.

HopHunters Raspberry Sour Ale

Onpas marjaisa näky. Purppuranpunainen, samea olut kaatuu lasiin syvänä, vaaleanpunainen vaahdon korostaessa sen lakea.

Tuoksu on upean vadelmainen. On marjan makeutta ja kirpeyttäkin. Takaa tuntuisi nousevan myös pehmeää aprikoosia tai vastaavaa hedelmää, mutta se jää kyllä marjoille kakkoseksi.

Maku on tuoksun tapaan runsaan vadelmainen, marjaisuudessaan jopa mehevä. Loppumakuun tulee mukaan jonkinasteista hedelmääkin. Mehevä, mutta kirpeä. Ei yltiöpäisen hapan, mutta selvästi marjan omaa napakkuutta kirpeämpi kumminkin. Törkeän hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti