keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

RPS Option B Hazy Pale Ale

RPS Option B Hazy Pale Ale

  • Tyyli: Hazy Pale Ale
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Ärpeeässää on jostain syystä etsiytynyt omaan lasiin melko harvakseltaan, vaikka kuopiolaisten linja on alusta lähtien ollut varsin hyvin omaan suuhun toimivan tuntuinen. Vastaavia kohtaloita on toki kokenut moni muukin tekijä, mikä ehkä vain kertoo siitä, että tarjontaa on tänä päivänä enemmän, kuin perheellinen työjuhta ehtii ja etenkin kehtaa lasiinsa haalia.

Savolainen varasuunnitelma kuulosti kuitenkin sen verran jännittävältä teokselta, etten voinut sivuuttaa sitä lähi-Cittarini olutosastolla. Ajanhermoon kuuluvasti 0,44-litraiseen tölkkiin pakattu Option B edustaa suht maltillsen vahvuisten (4,2%) ja sameiden Pale Alejen kesään niin kauniisti istuvaa kastia. Opsonbeen humalointikin kuulosti vähän normi-NEIPAsta poikkeavalta, joten päätin tarttua täkyyn. Omaan suuhun kun tuo Sabron paremmissa olutpiireissä sorsittu, hieman poikkeava aromimaailma sopii oikein hyvin. Kaverina Sabrolla on hillitympää Loralia.

Samea runko rakentuu Pilsner-, Vehnä- ja Dextriinimaltaiden sekä kaurahiutaleiden varaan. Oluen muut tekniset mitat kuuluvat seuraavasti:

Alk.%: 4,2 | IBU: 20 | EBC: 7 | Plato: 11

Maailmassa jossa on paljon vaihtoehtoja kannattaa valita oikein. Tässä hazy pale alessa on sameutta kuin aamunusvassa kesällä, kun mahtavan yön jälkeen pysähdyt hetkeksi paikallesi. Maatessasi nurmikolla miettien, että tämä hetki jää ikuisesti mieleen. Mutta ei. Muistikuvat tilanteesta ovat yes, very hazy. Makuna ananasta sekä limeä, kokeile yhdistää aasialaisen ruoan kanssa!
RPS Option B Hazy Pale Ale

Sameahko, vaaleankeltainen olut hyvin runsaalla vaahdolla. Huolimaton kaato saa oluen kuohumaan hieman reunan yli. Oma syy. Tuoksu hemmottelee runsaudellaan. Melko runsaan appelsiininen vastaanotto saa rinnalleen mandariinin kuorta, ananasta, raikasta aprikoosisuutta, yleistä trooppisuutta ja kepeää sitruksisuutta.

Maku lataa lasiin samat teesit kuin tuoksukin. Sabron ominaisaromit valtaavat runsaudellaan alaa ja tunnelma leikitteleekin sekä mehevän hedelmäisyyden että ilmavamman aromaattisuuden hienolla yhteenliittymällä. Appelsiinin mehukkuus, mandariinin kuori sekä sitrusmainen tuoreus kantavat tunnelmaa yhteisvoimin. Ananas mehevöittää taustaa osuvasti, joskus näihin humaliin liitettyä yrttisyyttä en osaa etsiä.

Sabron kookosaromi nousee esiin pienellä viiveellä, mutta mukaan tullessaan tuntuu meheyttävän tunnelmaa taas isommankin rahtusen verran lisää. Ja on aika olennainen osa kokonaisuutta muutenkin. Ajan mittaan se nousee mukaan myös tuoksuun. Muuta tukea tulee mangon ja muutenkin virkeän trooppisuuden muodossa. Onhan vaan hieno olut. Sabro haters gonna hate, mutta omapahan on häpeänsä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti