sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

FrauGruber 24/7

FrauGruber 24/7

  • Tyyli: Unfiltered & Dry Hopped Helles Lager
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: FrauGruber Brewing, Gundelfingen, Saksa

Länsiväylän oluthylly on ollut viime aikoina hieman syrjässä omilta kulkureiteiltä, mutta FrauGruberin kesäisen raikkaat luonnehdinnat saanut 24/7 sai tarttumaan pitkästä aikaa toimeen, kun sitä kaupan Instagramissa kerrottiin hyllytetyn. Ihan perushellesiä ei Enzo kumppaneineen ole tälläkään kertaa purkitellut, vaan mutkattoman maistuvaksi all around -olueksi tarkoitettu 24/7 on paitsi suodattamaton, myös hieman perigermaaneja modernimmin yrtitetty – se on nääs kuivahumaloitu Simcoella ja Cascadella.

Vahvuutta tällä hienolla hellesäiden odottelijalla on sopuisat 5,2% ja katkeroperäkärrynkään juosituksia ei ole suotta lähdetty rasittamaan viittätoista IBUa enempää. Kuivahumaloinninkin suhteen on ollut järki kädessä ja kepeä, silti aromikas, muttei liialti IPA-maailmaa kosiskeleva kokonaisuus osuu kyllä hienosti omaan markkinarakoonsa.

FrauGruber 24/7

Vaaleankeltainen, hieman utuinen ja kuohkeasti vaahtoava olut. Upea näky. Tuoksu on erittäin raikas. Humalointi on kepeän hedelmäistä, muttei mitään IPA-tyylin täystrooppista kuitenkaan. Mukana on myös yrttisyyttä, ehkä kevyttä kukkaisuuttakin. Onpas pirteä.

Maku on tuoksua kukkaisempi, merkittävästi vähemmän yrttinen, edelleen hyvin hedelmäinen, raikas ja pirteä. Maltaisuus on hyvin vaaleaa ja kepeää, keskirunsaalle humaloinnille tilaa jättävää, mutta silti läsnäolevaa. Humalaa on, aromia on, trooppista sitrusmenoakin on, mutta kepeässä ja hellesiin hyvin sopivassa mittakaavassa – siinä missä jenkkihumalat nyt hellesiin yleisesti sopivat. No ymmärtää ken ymmärtää, toimii joka tapauksessa erittäin hienosti.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti