sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Omnipollo Konx 0,3%

Omnipollo Konx 0,3%

Nollabisseä tulee tätä nykyä niin suurilta kuin pieniltäkin tekijöiltä ja jopa muutamilta hypemmiltäkin panimoilta. Mikkellerin uusimpia edesottamuksia en ole vielä testannut, mutta ruotsalaisen Omnipollon purkin otin heräteostoksena testiin. Eipä muuten olekaan hetkeen käynyt vielä muutamia vuosia sitten kovassa nosteessa ja kiihkossa kylpeneen panimon tekeleitä lasissa. Oma innostus alkoi hiipumaan siinä burgerranu-IPA -vaiheen ja toistuvien esanssi-imppien tienoilla. Pitäisi kai ottaa taas asiaksi nykytilanteen kartoittaminen.

Konxilla ei ehkä ihan sitä parasta kuvaa panimosta vielä saa, mutta jännittävää joka tapauksessa nähdä (maistaa), kuinka Omnipollon kaltainen brändi lähtee kasvavaa sober-oluttarjontaa lähestymään. Non-Alcoholic Mini Pale Aleksi tyylitetty Konx on teetetty De Proefilla Belgiassa ja vahvuutta sille kertyy maltilliset 0,3%. Maiston myötä on tunnustettava, että odotetunlaista yritystä oluesta kyllä löytyy ja on selvää, ettei mitään hillittyä kompromissiesitystä ole haluttu lähteä tavoittelemaan. Omaan suuhun kokonaisuus kuitenkin kääntyy vähän tasapainottomaksi, jännän limonadivibaiseksi kyhäelmäksi, jossa on pari-kolme suuntaa, joihin kovin kepeä ja herkkä olut yrittää samaan aikaan sännätä. Ihan jees, mutta eipä tätä toisten tule ostettua.

Omnipollo Konx 0,3%

Vaaleankeltainen, haaleahko olut näppärällä vaahdolla. Tuoksu on makeahkon sitrushedelmäinen, limonadinen, mutta kevyen maltaisella pohjalla.

Maku on niinikään sitruunalimonadinen, siinä mielessä myös kevyen sokerinen. Alla vaanii tietenkin mallaspohja, joka on läsnä vaaleana ja ehkä vähän vierteisenäkin. Ei tämä nyt varsinaisesti mitään makujen tasapainoa tai muutakaan hekumaa tarjoile, vaikkei sinällään kehno olekaan. Ei vain loksahda omaan suuhun kunnolla kohdilleen, ehkä se on tuo limsamaisuuden ja maltaan yhdistelmä, mikä ei tunnu luontaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti