torstai 10. kesäkuuta 2021

Revolution Hazy Hero Hazy IPA

Revolution Hazy Hero Hazy IPA

Sameita trendijuomia tulee haettua Alkosta melko harvoin ja ovatpa A-marketissa käynnit etenkin Palokan Citymarketin remontin myötä vähentyneet yleisesti muutoinkin. Kivijalkamonopolin tarjontaakaan ei ylettömän leveäksi tässä lajissa voi kutsua, vaikka maahantuojat ja tukkurit Alkon verkkokauppaan nimikkeitä joka viikko ihan kiitettävällä volyymillä latookin. Ei vaan tule tilattua – osin laiskuuttaan, osin siitä syystä, ettei päiväyksiä pääse näkemään.

Alkollahan on näet ihan näinä vuosinakin ollut tapana ottaa jo elonsa ehtoopuolella olevia IPOja jopa erikoiserien muodossa tarjolle, mikä ei tuoretuotteen ystävän silmissä hirveästi luottamusta herätä.

Chicagolaista Hazy IPAa uskallauduin kuitenkin ostamaan, sillä purkin pohjaan oli jo panimolla painettu tölkityspäivämäärä. Ei siis tarvinnut arpoa myyntiartikkelin tuoreutta maahantuojan parasta ennen -tarran perusteella. Itselleni vielä tyystin maistamattoman Revolution Brewingin jo pari vuotta markkinoilla porskuttaneen Hazy Heron elontie tölkissä näkyy alkaneen maaliskuun viimeisenä päivänä, eli ikää sillä oli nautintohetkellä aikalailla pari kuukautta. Itsellänihän on tässä kevätkiireissä mennyt ajantaju täysin sekaisin ja ajattelin oluen olevan tuotakin tuoreempaa, mutta kesäkuutahan tässä jo eletään. Kohtuuden rajoissa tuoreuden suhteen joka tapauksessa heilutaan.

Hazy Heron 7,3-prosenttisen olemuksen taustoja ei tarkemmin netistä tuntunut löytyvän ja oluen kuivahumalakattauskin näkyy ainakin aiemmin eläneen vähän erien välillä. Katkeroaineitakin löytyy kohtalaiset 50 IBUn verran eli ihan puhdasta aromivoittoisuutta ei ole lähdetty tavoittelemaan – ei tosin mitään West Coast -tunnelmaakaan eli peräkärry tuskin Arden menopelin taustapeiliin kummoisemmin näkyy.

Revolution Hazy Hero Hazy IPA

Sameanlainen, ei aivan syvin ilmestys lajissa kuitenkaan (kuva hieman syventää todellisuutta). Nätin hedelmäinen väri ja runsas vaahto korostavat oluen ulkonäköä. Tuoksu on hieno ja aika voimakas. Appelsiininkuori nousee nenään ensimmäisenä ja pitää pintansa jatkossakin. Kypsää mangoa ja muuta mehukasta trooppisuutta esimerkiksi aprikoosin muodossa. Ei makeutta, hedelmistä huolimatta kuivaan taittuva, parfymaattiselle aromaattisuudellekin hyvin tilaa antava.

Maku on kutakuinkin tuoksun linjoilla, ehkä vähän odotettua ohkaisempi ilmestys siitä lopulta sukeutuu. On toki tropiikin tunnelmallisuutta ja kevyttä mehevyyttäkin, mutta pääosin nojataan aromaattisempaan parfyymimenoon, jonkinlaiseen katkeruuteen ja kuivaan yleisprofiiliin. Sitrustunnelmia jatketaan appelsiinisemmissa merkeissä, muusta hedelmistöstä mangot ja aprikoosit tuntuvat olevan eniten läsnä.

Jälkimaussa on paikoin pientä lämpöä, mutta aika mainio pakettihan tässä on tarjolla. Ei ehkä hazy-maailman runsasmakuisin esitys, mutta eipä tässä valittamisen sijaakaan tunnu olevan. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti