tiistai 1. kesäkuuta 2021

Wieninger Weissbier Bock

Wieninger Weissbier Bock

Teisendorfilaisen Wieningerin oluita on näkynyt Suomessa jo jonkin verran – taitaa Alkossa olla useampikin peruslinjan tuote tälläkin hetkellä. Harmillisesti se panimon kaunein ja runsain tuote, tunnelmallisen maltainen Impulsator on loistanut poissaolollaan vuosi toisensa perään, vaikka joskus olen sitä maahantuojaltakin saataville toivonut. Onneksi on Internet, mutta kivahan sitä olisi vähän spontaanimminkin saada haettua.

No melko hyvää balsamia näihin haavoihin tarjoili äskettäin Alkoon saatu teisendorfilainen Weissbier Bock. Vehnävien ja runsaiden bockien äärellä ei olekaan hetkeen tullut istuskeltua ja vähän tuntuukin, että vakkasuomalaisten yritysmuutosten myötä kadonnut Wehnäbock on jättänyt pitkäripaiseen kohtalaisen aukon. Maailman mainiot TAP6 ja Vitus toki paikkaavat, mutta ovat tunnelmiltaan erilaisia eikä muutoin melko kapeasta vaihtoehtokirjosta oikein ole semmoista innostavaa tapausta löytynyt tai tullut edes maistettua. Wieningerin esiintuloa ei sen sijaan voinut sivuuttaa. Eikä olisi kannattanutkaan, sillä erinomainen, pehmeä ja runsasmakuinen Weizenbock on Itävallan rajan pinnasta maailmaan saatettu.

Wieninger Weissbier Bock

Keskitummankeltainen, samea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on mainio. Kypsää hedelmää tummat banaanit etunenässä, yrttisyyttä, hyvää mausteisuutta. Runsas, syvä ja pehmeä.

Pehmeä on makukin. On toki hyvää mausteisuutta kuivuutta tuomassa, mutta pehmeä hedelmäisyys yhdessä mehevän maltaan, hieman hunajaisenkin tunnelman kanssa peliä pehmeämpään suuntaan. Makean pehmeä, joskaan imelä maku ei silti ole. Syvä, runsas, pehmeä. Hyvällä yrttisyydellä ja mausteisuudella ryyditettynä, tottakai. Ai hemmetti kun on hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti