lauantai 19. kesäkuuta 2021

Amundsen Small Apocalypse Hazy Session IPA


Amundsen Small Apocalypse Hazy Session IPA

Norjalaispanimo Amundsen on toimija, jolta on lupa odottaa vähintäänkin maistuvaa jälkeä lajissa kuin lajissa. Panimon pastry-makuja tunnutaan pidettävän kohtalaisen kovassa arvossaan ja vaikka tuo maailma ei itselleni se kaikkein tutuin tai mieluisin olekaan, on näkemykseen parin maiston perusteella helppo yhtyä. Tällä kertaa haaviin kuitenkin jäi vähän sessioitavampaa tavaraa, joskin edelleen trendityylien kirjossa pysytäänkin.

3,6-prosenttinen Small Apocalypse odotti ostajaansa Palokan Citymarketin kylmäkaapissa ja kun minä kerta näistä matalammankin pään Hazy IPOista yleisesti pidän, en nähnyt (melko korkean hinnan lisäksi) mitään syytä ohittaa tätä mahdollisuutta. Se, minkä vuoksi oslolaisten tekemisiä toisinaan vierastan, on omaan silmään melko karmea etikettitaide, josta saa paitsi päänsärkyä, on myös jopa keskimääräistä hankalampi päästä kärryille, mitä juomaa purkki loppujen lopuksi sisältää. Itse panimon sen sijaan tunnistaa kaukaa, eli jotain plussaa kilpakumppaneihin nähden lopulta siis löytyy. Ja onhan tämä sisältökin taas aikalailla kohdillaan, mikä on edelleenkin tässä lajissa se kaikkein tärkein asia.

Amundsen Small Apocalypse Hazy Session IPA

Hyvin samea, lajityypissä tutun keltainen, hieman haalea olut korkealla ja riittoisalla vaahdolla. Tuoksu on melko mieto, pääosin aprikoosisen trooppinen, hieman mangoinen.

Maku antaa enemmän ja toimii minusta oivallisesti. Melko mehevä, muttei silti varsinaisen muheva, hyvin hedelmäinen ja pehmeän tuntuinen lopun terävää hiilihappoisuutta, kuivaksi kääntyvää tunnelmaa sekä humalaromien tiivistyvät terävyyttä, karheutta.

Aprikoosia on varsin voittopuolisesti, samoin mangoa. Sitrustunnelmia on luonnollisesti myös, mutta enemmän reunapuolen virkistävässä roolissa. Juotavuus on herkillään eli äkkiä tuo lasista hupenee.

On kyllä hyvä, vaikka ehkä Stigbergetsin ja Whiplashin runsauksista näissä vahvuuksissa jäädäänkin. Mutta eipä se aina itseisarvo olekaan, etenkään kun homma toimii ja meno maistuu.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti