tiistai 15. kesäkuuta 2021

Paloaseman Sessi On IPA

Paloaseman Sessi On IPA

Paloaseman Panimon keväinen uutuus ehti odotella ostajaansa ehkä jo turhankin pitkään, mutta koska panimon tekemisiä ei ole kamalasti omaan lasiin vielä kaatunut, en voinut ohittaa tilaisuutta Länsiväylän oluthyllyllä. Sessi On IPA on 5,5-prosenttinen Session IPA, joka on humaloitu modernein eväin Mosaicilla, Sabrolla, Bru-1:lla. Ekuanotilla, Chinookilla ja Belmalla.

Vaikka oluen ulkomuoto utuiseen suuntaan näyttääkin, on siihen kytketty myös 60 IBUn massalla lastattu peräkärry. Semmoinen semisamea, makumaailmaltaankin Vermont-vibainen, mutta myös nasevasti eteenpän suoriva ja jälkikäteen pureva esitys. Toimivaa tekemistä.

Kolossa Pennasen asunnossa asui Sessi. Kolo ei ollut niitä inhottavia likaisia ja märkiä koloja jotka ovat täynnä madonpäitä ja haisevat ummehtuneelta, eikä myöskään kuiva, paljas hiekkainen kolo jossa ei ole paikkaa missä istua eikä mitään mitä syödä. Sanalla sanoen, se oli Sessinkolo, mikä merkitsee mukavuutta.

Sessi on IPA läähättää länsirannikolle raisulla humaloinniltaan, ja itärannikolle utuisella koostumukseltaan. 

Paloaseman Sessi On IPA

Utuinen, vaaleankeltainen olut todella runsaalla vaahdolla. Tuoksu on mukavan trooppishedelmäinen, sitruksinen ja mandariininen.

Maku nojaa tuoksun huomioihin. Hedelmälataukseen tulee kielen päällä hieman mehevääkin otetta, joskin katkeroa tehostavat, melko runsaat hiilihapot tunnelmaa vastapainoksi "piristävätkin". Juotavuus on varsin hyvällä tasolla, lopun mukavan napakka katkeruus antaa kaivattu ryhdikkyyttä, maku miellyttää ja kelit lämpenee. On hyvä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti