tiistai 8. kesäkuuta 2021

Hiisi Ilma Session Wheat

Hiisi Ilma Session Wheat
  • Tyyli: Session Wheat Ale
  • Alk.%: 3,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi

Joku itseään nokkelampi on saattanut joskus todeta, että diipadaapahörhelöille saa kaupattua vaikka pullotettua ilmaa, mikäli sen tekijänä toimii arvostettu ja kehuttu pienpanimo. Tietty totuudensiemenhän tässä toki piilee ja nyt tuo teoreettinen lasi sai mallasjuomaa sisällensä, kun kipaisin mukaani Hiisin tuoreeltaan jakeluun päässeen uutuusoluen – Ilma Session Wheatin.

3,5-prosenttinen Ilma kiinnosti siinä määrin, että otin samantien mukaani pari pulloa. Jotain etukäteisinfoa olin toki oluesta puskakanavia pitkin etukäteenkin saanut, mutta oluen aromaattinen tulvahdus pääsi silti yllättämään täysin. Ilman rungosta löytyy vehnä- ja ohramaltaiden lisäksi myös vehnähiutaleita, mistä johtunee oluen yllättävänkin runsas olemus. Raskaaksihan tuota ei toki voi luonnehtia tekemälläkään, mikä ei tietty ole tarkoituskaan. Runsasmakuinen, suussa mehevän oloinen kesäolut, jossa hyvä vastapainoa tarjoilee varsin runsasarominen, trooppinen humalkattaus. Purentavoimaa löytyy olueen sopivasti 35 IBUn verran ja vaikka vehnäoluesta puhutaankin, ei hiivan estereitä tai juuri muutakaan makeantuntua läsnä vaikuttaisi olevan.

Kepeä, silti makurikas ja kesäinen pakkaus. Varma valinta kesäisen terassin rauhassa. Hellepäivänä valitsisin ilman muuta tämän.

Ilma kiertää puun ja raudan

iskee hiljaa hennon naulan

mielen päälle ilmahaudan,

kuutamolle pilven, mielenrauhan.

Ilma on höyhenenkevyiden oluiden pulska tietäjä. Nauti siis hedelmäisestä hetkestäsi tietäjän kanssa.

Hiisi Ilma Session Wheat

Hyvin samea, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on aromaattinen, sitrusta ja vaaleaa tropiikkia vehnävän, hieman mausteisen pohjan päälle maalaileva. Runsaan tuntuinen etenkin kun vahvuus huomioidaan, mutta samalla myös pirteän kesäinen.

Maussa mennään neipamaisiin tuntemuksiin, kuivan ja hyvin vaalean vehnäoluen twistillä tosin. Nyt trooppisuuden aprikoosinen puoli tuntuu ottavan sitrusta enemmän roolia. Aromaattisissa tunnelmissa edetään, pirteää ja mukavan kuivaa tarjontaa noin ylipäätään. Edelleen tuntuu vahvuuttaan runsaammalta, lopussa myös miellyttävän katkeralta. Nyt on muuten hyvä!

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti