maanantai 14. kesäkuuta 2021

Gänstaller x Sakiškių 06 Burned Malt Smoked Märzen

Gänstaller x Sakiškių 06 Burned Malt Smoked Märzen

Gänstallerin kellarilagerit iskivät makuhermoille sen verran suloisesti, että piti vielä ohimennen hakea panimon liettualaiskollabokin testiin. Kiinnostihan se jo alkujaankin, mutta jäi lagerjanossa vielä odottamaan  vuoroaan. Sakiškių alusin kanssa yhteistyössä koostettu Burned Malt johdattelee maistajansa mielikuvamatkalla Bambergin pikkukujien varrelle. Pehmeää, mutta viettelevän runsasta savuisuutta on siis luvassa.

Savumärzeniksi lisämääritetty olut on vahvuudeltaan 5,5%. Punertavanruskean, miellyttävän maltaisen ja runsasmakuisen oluen suloista olin kuullut etukäteen jo varsin maireita luonnehdintoja, mutta pääsi sen voimaisa luonteikkuus silti yllättämään. Erinomaista!

Gänstaller x Sakiškių 06 Burned Malt Smoked Märzen

Punakanruskea, runsasvaahtoinen olut on varsin kaunis ja kutsuva ilmestys. Tuoksu on ihanaisen palvisavuinen, pehmeän tunnelmainen, runsas, muttei raskas... 

Maku on tuoksua runsaampi, edelleen tuhdin palvisavuinen, paahtuneen leipäinen ja pehmeän maltainen. Barmbergin henki, se on läsnä. Lopussa kohtalaista yrtinsävyistä katkeroa, kevyttä kuivattavaa mausteisuutta ja leipäistä mallasta savun tuivertaessa läpi matkan. Onpas hienoa tekemistä taas.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti