keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Terassikauden korkkaus: Aalto Juurikkasaari Summer Ale

Aalto Juurikkasaari Summer Ale

Säynätsalon saariryhmän pohjoiskärjen tapahtuma- ja juhlapaikkana tunnettu Juurikkasaari ilmoitti taannoin rantabaarinsa auenneen ja kun kelit kerta näin kesäisiksi ovat yltyneet, teki tuo paikallisnähtävyys mieli käydä kokemassa heti tuoreeltaan.

Pitopaikka näkyy tähän mantereen puolelle vähän turhankin houkuttelevasti, mutta kun tuo rantaan raahaamani Terhin voimanlähde odottelee vielä talviteloilla, oli kulkuvälineeksi otettava 12-vaihteinen. Tie- ja polkuverkostoa pitkin matkaa kertyy vesireittiä reilusti runsaammin, mutta mukavahan se lämpimässä kesäillassa oli asioille fillaroida. Kulttuurinnälkäisinä kurvasimmekin mm. Alvar Aallon suunnitteleman kunnantalon ja Wivi Lönnin Iso-saunan sivuitse, joita tulee aina silmäiltyä suurella mielenkiinnolla.

Päijänteen äärellä, kohti Iso-Poroa ja Murtoselkää avautuvan rantabaarin tarjonnasta löytyvät Art Gelaton jäätelöt ovat jo itsessään mainio syy paikalle etsiytymiselle. Juurikkasaaressa järjestetään taas kesän mittaan tapahtumaa jos toistakin, eikä paikallinen Aalto Panimokaan ole ollut harvinainen näky rientojen esillelaitoissa. Saaren toiselle laidalle pian oman Aallonmurtaja-taproominsa avaava paikallispanimo on tehnyt Juurikkasaarelle myös oman oluen, Juurikkasaari Summer Alen. Jäätelöannoksen jälkeen olikin sopivaa sammuttaa pyöräretken nostattamaa janontunnetta, johon paikallisen yhteistyön maltainen hedelmä sopikin hienolla tapaa.

Näkymä rantaterassilta kohti Iso-Poroa ja Murtoselkää.

Juurikkasaari Summer Ale ei tunnusta tyyliään etiketissä sen tarkemmin eikä nimen takaviitekään sinällään mihinkään tiettyyn vakioon viittaa. Summer Ale kun voi olla mitä vain golden alesta APAan tai kepeään belgialeen. Raaka-aineluettelossa mainitaan ohramaltaan ohella myös vehnän käyttö ja mausteeksi on ripoteltu myös korianteria. Tuoksu- ja etenkin makumaailma viittoilevat mielikuvia witbierin suuntaan. Panimolaiset itse vahvistavat tyylin asettuvan jonnekin vehnäisten oluiden rajamaille, joten wheat ale lienee turvallinen toteamus tyylinmääritykselle.

Kesäinen, silti mukavan runsasmakuinen olut tarjoileekin hedelmäisiä hetkiä humalaa enemmänkin käymisestereiden muodossa, jotka saavat hyvää potkua korianterisen yrttisyyden ja loppumaun mausteisuuden tehostein. Kesäjuomaa, ehdottomasti. Pitää jossain vaiheessa testata myös rantabaarin grilliruokien kanssa.

Aalto Juurikkasaari Summer Ale

Vaaleankeltainen, hieman utuinen olut kevyellä vaahdolla. Tuoksussa käymisperäistä hedelmäisyyttä, korianterin tahdittamaa yrttisyyttä ja mukavan mausteistakin tuntua.

Maku on hyvä. Vaaleaa, olkisen vehnävää taustaa vasten löytyy korianterista yrttisyyttä ja hedelmäestereitä. Lopetus suht katkera, runsaan mausteinen. Mukavan kesäinen, silti runsasmakuinen. 

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti