keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Alkon Jouluoluet 2015: Malmgård Tammiportteri


Malmgärdin tumma jouluyllätys on tammilastuilla maustettu porter. Tammiporter jatkaa panimon tasaisen varmaa ja laadukasta linjaa, vaikka nimen juhlavuuden myötä odotuksissa olikin ehkä vähän runsaammanlaista, ronskimman suurieleistä nautittavuutta tarjoileva elämys. Mainion X-Porterin tasolle ei tamminen paahdenautinto syvyydessään yltänyt, mutta osoittautui kevyestä kritiikistä huolimatta oivalliseksi talviajan kumppaniksi. Tammitettu talviolut on rakennettu Vienna-, karamelli- ja suklaamaltaiden varaan, mutta rungosta löytyy myös paahdettua ohraa. Humaliksi Alkon sivut ilmoittavat mm. Perlen ja Spalt Selectin.

Malmgård Tammiportteri
Musta, ruskealla vaahdolla koristeltu olut. Tuoksu on paahteisen maltainen, suklainen ja elegantin vaniljainen. Pehmeän samettinen, mokkainen ja runsas kokonaisuus. Oikein hyvä.

Maultaan hieman kulmikkaampi, edelleen syvä ja varsin toimiva. Paahdettua maltaisuutta, suklaata ja viskinkatkuista vaniljaisuutta. Salmiakin suolaisuus, puumainen kuivuus ja kevyt kuivahedelmäisyys tahdittavat jälkimakua. Makumaailma on yleisesti melko kuiva mutta miellyttävän vivahteikas. Suutuntuma jää kuivahkon yleisolemuksen myötä omaan makuun hieman vajaaksi vaikkei valittamisen sijaa sinällään olekaan - pyöreämmät sävyt vain puhuttulevat enemmän...

Tuomio: Toimiva, vivahteikas ja kuivahkonlainen tammivedos paahtomaltaisten pottereiden maailmaan. Ei vedä vetoja X-Porterille, mutta hyvä on tämäkin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti