keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vakka-Suomen Prykmestar Jouluolut 2015

Vaaleampaa sävymaailmaa joulusesonkiin...

Uusikaupunkilaisten jouluisen savuinen pils on tullut aiempina vuosina kohtalaisen tutuksi ja senpä myötä se löysi tiensä ostoskoriini jälleen kerran. Vaaleita savuoluita on toki olemassa muitakin, mutta pääsääntöisesti tarjonta tuppaa painottumaan tummempiin sävyihin. Vaalea ja rapea pils kuitenkin tarjoaa mainion pohjan sopivalle savun tuiverrukselle joka vahvistaa muutoin vaaleansävyisen oluen soveltuvuutta myös pimeämmän vuodenajan tunnelmointiin. Minusta tämä on miellyttävä ja sopivan erilainen jouluolut, joka luottaa rehteihin ja maistuviin makuihin…
”Prylkmestar Jouluolut on vaalea, rapsakasti humaloitu suodatettu savuolut, jonka raikkaassa maussa yhdistyvät niin Pils-oluen puhtaus, kuin oluen valmistuksessa käytettyjen savumaltaiden hieno aromi.”
Vakka-Suomen Prykmestar Jouluolut 2015

Oljenkeltainen, kirkas ja kohtalaisesti vaahtoava olut. Tuoksu on vaalean maltainen, hieman ruohoinen ja sopuisan turpeinen. Raikas mutta samalla vuodenaikaan sopivaa tunnelmaa henkivä.

Maussa nahkean savuinen henkäys on tuoksua paremmin esillä, mutta sen voimakkuus on sovitettu kokonaisuuden kannalta sopivaksi, muille mauille hienosti tilaa antavaksi. Oikein miellyttävä, tunnelmallinen ja nautinnollinen näkemys vaaleasta savuoluesta. Kevyttä makeutta, vaaleaa viljaisuutta ja ruohoisen raikasta purevuutta... Siinäpä ne perusteesit elegantin savuisuuden lisäksi.

Tuomio: Monikäyttöinen, puhutteleva ja tasapainoinen savupils näin joulusesongin ratoksi.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti