keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Founders Porter

Kaunis olut, vaikka autotallissa ihastelisi...

Michiganilaisen laatupanimon portteri saapui talven ratoksi Alkon valikoimiin ja tottahan tuo piti kokea. Maalauksellinen, vanhahtava etikettitaide verhoaa tummanpuhuvaa nektaria sisältävän olutpullon kylkeä. Olut kuuluu Foundersin ympärivuotiseen tuotantoon, mutta on omiaan nimenomaan kylmän ja pimeän vuodenajan tunnelmallisiin hetkiin sovitettavaksi. Münich- ja suklaamaltaisiin nojaavaa runkoa on aateloitua Crystal-, Willamette- ja Nugget-humalin kokonaisvahvuuden noustessa 6,5%:in ja EBU-lukeman näyttäessä 47,9:ää.

Nautiskelin omani autotallin viileydessä muuttokamoja järjestellen. Takkatulen soljuvan lämmön puutteesta huolimatta olut toimi todella hienosti, luoden jo itsessään lämpimän ja pehmeän tunnelman ympärilleen... Hieno olut...

Founders Porter
Musta, ruskealla vaahdolla varustettu olut. Tuoksu on paahteisen maltainen, kevyen kahvinen ja kuivan suklainen. Myös vienoa luumua sekä tuhdimpaa, kevyen palanuttu leipäsyyttä.

Maultaan runsaan paahteinen, hienoisen kahvinen ja lopussa mukavan katkera. Salmiakkia, suklaata, kuivaa hedelmää ja rouheaa leipäisyyttä. Jälkipotkussa yrttiä, sitrussävyistä hedelmän hapokkuutta sekä lakritsaa.

Suussa soljuva ja pyöreä mutta myös karskisti pureva.

Tuomio: Mainio, monipuolisen onnistunut porter yhdistelee hienosti paahteen ja sopivan katkerokattauksen parhaita paloja... Toimii!

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti