torstai 17. joulukuuta 2015

Beer Hunters Mufloni Saison De Randonneur 4,5%

Yksi maitokauppojemme helmistä...
Tulipa kauppareissulla napattua pitkästä aikaa talteen maistuvan kesäinen, porilaisen Beer Hunter’sin pyöräilevä Mufloni eli Saison De Randonneur. Siitä taitaa jokunen vuosi olla, kun olen tähän maistuvaan saisoniin tarttunut ja oikeastaan tuntuukin, että onko sen valmistuksessa ollut hienoista taukoakin?

Ensimmäiset muistot tästä juomasta vievät vuoteen 2012, jolloin yhytin melko tuoretta porilaissaisonia Kampin olutkeitaalta. Koriin eksyi myös kevyttä piknikevästä ja matka jatkui kohti Olympiastadionia, jonka viereisellä tekonurmella alkoi kaverini fudismatsi. Mikäpäs siinä lämmin kesäilta kalliolla istuskellessa hyvän oluen ja pikkupurtavan äärellä, kun muut juoksevat pallon perässä…

Saison De Randonneur kolahti jo tuolloin, mutta maistui pienen tauon jälkeen vieläkin paremmalta. Yksi maitokauppojemme helmistä…

Beer Hunters Mufloni Saison De Randonneur 4,5%
Tasaisen samea, viljavan keltainen olut kauniin valkealla vaahtopäällä. Tuoksu on mainio. Se vaalean kepeä, viljavan vehnäinen ja saisonmaisen hiivainen. Kuivattavaa mausteisuutta, sitruksista happamuutta ja yrttisempää potkua.

Maultaan olut on oikein miellyttävä. Vaalea, viljavan vehnäinen makumaailma henkii sitrusmaista happamuutta, kesäistä kepeyttä ja mausteista hiivaisuutta. Lopusta löytyy sitrukseen yhtyvää yrttisyyttä sekä kevyttä valkopippurisuutta. Pitkä jälkimaku on kirpeän sitruksinen ja mausteisen kuivakka.

Tuomio: Runsasmakuinen, silti kesäisen kevyt ja vaaleansävyinen kokonaisuus. Rehti saisonelämys, joka ei kärsi keveydestään.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti