tiistai 29. joulukuuta 2015

Jyskän Joulusahti 2015

Kirjoittelun joulutauko on hyvä päättää muistelolla maistuvasta sahtielämyksestä. Sain ennen pyhiä pienen kanisterillisen Jyskän Panimon Joulusahtia Maltainen-blogin Mikalta. Tuo tulikin todettua varsin päteväksi juhlajuomaksi ja Mikkelistä noudetun Mallaspossun kinkun hyväksi ystäväksi. Kiitän ja kumarran, oikein miellyttävä sahtikokemus.

Sahtia ja possua...
Jyskän Joulusahti 2015
Rusehtava, oranssinen ja tasaisen samea sahti. Tuoksu on hyvä, hieman kuivakka ja rehdin maalaistunnelmainen. Kevyen paahteista ranskanleipää, karamellisen makeahkoa mallasta ja kevyttä savun tuiverrusta. Melko paljon muistuttaa kuivahkoa hefeweizeniä olemukseltaan...

Maultaan miellyttävä, tasapainoinen ja melko runsas. Keskitumma, hieman hedelmäinen ja valkopippurisen mausteinen. Kevyen paahtunutta, leipäistä maltaisuutta hienoisella savun katkulla varustettuna. Makeahko, silti mausteisen kuivakka ja osin hedelmäinenkin... Rustiikkinen lienee paras sana kuvaamaan sahtia joka on samaan aikaan syvän pehmyt ja mukavan rouhea...

Kepeästi sinne neljänkympin pintaan pisteidensä puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti