Kirjoittelun joulutauko on hyvä
päättää muistelolla maistuvasta sahtielämyksestä. Sain ennen pyhiä pienen
kanisterillisen Jyskän Panimon Joulusahtia Maltainen-blogin Mikalta. Tuo tulikin
todettua varsin päteväksi juhlajuomaksi ja Mikkelistä noudetun Mallaspossun
kinkun hyväksi ystäväksi. Kiitän ja kumarran, oikein miellyttävä sahtikokemus.
Sahtia ja possua... |
Jyskän Joulusahti 2015 |
Rusehtava, oranssinen ja tasaisen
samea sahti. Tuoksu on hyvä, hieman kuivakka ja rehdin maalaistunnelmainen.
Kevyen paahteista ranskanleipää, karamellisen makeahkoa mallasta ja kevyttä savun
tuiverrusta. Melko paljon muistuttaa kuivahkoa hefeweizeniä olemukseltaan...
Maultaan miellyttävä, tasapainoinen ja melko runsas. Keskitumma, hieman hedelmäinen ja valkopippurisen mausteinen. Kevyen paahtunutta, leipäistä maltaisuutta hienoisella savun katkulla varustettuna. Makeahko, silti mausteisen kuivakka ja osin hedelmäinenkin... Rustiikkinen lienee paras sana kuvaamaan sahtia joka on samaan aikaan syvän pehmyt ja mukavan rouhea...
Maultaan miellyttävä, tasapainoinen ja melko runsas. Keskitumma, hieman hedelmäinen ja valkopippurisen mausteinen. Kevyen paahtunutta, leipäistä maltaisuutta hienoisella savun katkulla varustettuna. Makeahko, silti mausteisen kuivakka ja osin hedelmäinenkin... Rustiikkinen lienee paras sana kuvaamaan sahtia joka on samaan aikaan syvän pehmyt ja mukavan rouhea...
Kepeästi sinne neljänkympin pintaan
pisteidensä puolesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti