tiistai 8. joulukuuta 2015

Ruosniemen Panimo Diplomi-insinööri Double IPA

Katkera Dippainssi seinäruusuna...

Ruosniemen insinööripanimossa on tosiaan valmistunut myös ylemmän tutkinnon omaavaa Diplomi-insinööriä eli purevan katkeraa double IPAa. Alkon tilausvalikoimaan kuuluvaa olutta on mahdollista saada käsiinsä oman lähi-Alkon kautta, mutta vähimmäistilausmäärä on laatikollinen (109,92€). Kannattaakin tiedustella, josko myymälä tilaisi kopan ja ottaisi ylimääräiset pullot hyllyyn myytäviksi. Olutoppaan kautta pystyy myös tarkastamaan, missä myymälöissä kyseistä olutta on jo valmiiksi hyllyssä: Diplomi-insinöörin saatavuus.

Graduaan yötä päivää vääntänyt Diplomi-insinööri on kunnolla katkeroitunut, EBU-arvoltaan 107:n kieppeillä kummitteleva olutnautinto katkerohampaan kolotukseen. Panimo itse luonnehtii tuotetta seuraavasti:
Diplomi-insinöörin maailmassa asiat pelkistetään prosessikaavioiksi. Keskustelua kutsutaan iteroinniksi ja tunneälyä tai muuta vatulontia ei päätöksenteossa tarvita. Suhteessa Insinööriin Dippainssi pitää itseään aina etuliitteensä verran vahvempana, halutumpana ja paremman tuoksuisena.


Meripihkainen, kohtalaisesti vaahtoava olut. Tuoksu on napakan sitruksinen, mäntyisen havuinen ja hieman pihkainen. Kevyttä mausteisuutta, terävää, katkotun kukanvarren pisteliäisyyttä. Kevyen ranskanleipäistä mallasta, hyvin hienoa toffeen väriä, ei juurikaan makeutta. Hyvin, hyvin kipakka ja runsaanlainen...

Maultaan tuoksun kaltainen, hyvin katkera ja kuiva DIPA. Sellainen tuoreen kukanvartinen, rehdisti greippisen katkera aalto hallinnoi kokonaiskuvaa. Lopussa on hieman valkopippurista vivahdetta, mutta myös kevyesti hedelmäisempääkin sitrusmaisuutta. Napakka on, mutta myös rungokkuutta löytyy. Karamellit ja toffeet on heitetty romukoppaan ja eteenpäin marssitaan vaaleanmakuisen maltaan pohjustamana. Tuntumassa on hienoista tahmaavuutta, kuivuudesta huolimatta myös kevyttä pyöreyttä.

Tuomio: Napakan katkera, kuiva ja vaalean rungokas. Itse ehkä kaipaan sitä makeutta ja hedelmää DIPAani, mutta onhan tässä potkua kerrakseen. Katkeron juhlaa... 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti