tiistai 11. huhtikuuta 2017

Tuhat ja yksi tarinaa

1001. blogijuttu saa hymyn huulille.

Niin se aika vain rientää kun on mukavaa… Siitä on jo reilut neljä vuotta aikaa, kun Olutkellarin ensimmäinen blogiteksti oli totta. Ajan kuluessa internettiä on kuormitettu tuhannella olutaiheisella tarinalla ja höpötyksellä, eikä tahti näy hiipuvan. Ei se tosin kiihtymäänkään päin ole, vaan semmoinen kahden ja puolen sadan tekstin vuosivauhti näkyy vakiintuneen perustasoksi jo aivan alkumetreistä lähtien.

Tuhannen blogitekstin raja rikkoontui oikeastaan vähän varkain. Asia oli mielessä vielä pari viikkoa sitten, mutta kun MangoMangoMangon arvion julkaisu koitti, oli aihe ehtinyt jo unohtumaan. Uusi tuhatluku alkoi siis hieman tahattomasti arkisen arvion merkeissä, onneksi kuitenkin hedelmällisissä sellaisissa.

Monenlaisia tunnelmia...
...ja katajaisen kutkuttavia kuiskauksia.
Yritin jossain välissä pohtia kirjoittelun kirkkaimpia hetkiä ja merkkipaalujakin, mutta ehkä kliseinen toteamus harrastuksen mukanaan tuomista kokemuksista, uusista tuttavuuksista ja opetuksista on ollut se kaikkein palkitsevin juttu. Toki kirjoittaminen itsessään on mukavaa puuhaa eikä oluen maistelukaan siinä ohessa varsinaista myrkkyä ole. Päinvastoin. Tokko tätä blogiakaan muutoin olisi olemassa.

Blogin lisäksi on tullut tehtyä muutakin. Kotimaisia pienpanimoita, viinitiloja ja tislaamoita esittelevä Juomien Suomi –kirja julkaistiin vajaa vuosi sitten ja se onkin ollut tähänastisen kirjoitusharrastuksen ylivoimaisesti suurin, mutta samalla antoisin ponnistus.

Pieneriä...
...ja hämäriä näkymiä.
Elämässä on kuitenkin suunnattava katse eteenpäin. Mitä Olutkellarissa jatkossa tapahtuu ja mihin suuntaan toiminta kehittyy? Kehitystä tuskin merkittävästi tapahtuu ja pääpaino tulee pysymään olutarvioissa – oppimispäiväkirjaksi kun koko blogini alkujaan perustin. Viimeaikoina olen taas aktivoitunut myös muunlaisten tekstien saralla ja jokunen ”mielenkiintoinen” nollatutkimus tultaneen ainakin näkemään. Ideoita on, olisipa vain riittävästi aikaa.

Kotimaiset pienpanimot tulevat pysymään tapetilla tavalla tai toisella – arvioina ainakin, mutta myös erilaisina tarinoina ja muina juttuina. Pienpanimokarttakin päivittyy jatkuvasti ja se onkin ylivoimaisesti luetuin juttu Olutkellarissa. Palautteen perusteella sille on ollut tilausta ja tulee sitä aika paljon selailtua itsekin. Kartat on kivoja ja oli mukavaa, että ne sai liitettyä olennaiseksi osaksi myös Juomien Suomen kokonaisuutta.

Jyväskylän oluthistoria on tänä vuonna tapetilla.
Talvella uhkailin myös Jyväskylän panimohistorian tutkimisella ja tuo aihe on ollut kielen päällä koko kevään ajan. Kirjoitusinspiraatio ei kuitenkaan ole vielä syvemmin iskenyt, mutta aineistoa, uusia kysymysmerkkejä ja tarinoita on kertynyt talteen ihan mukavasti. Näistä kirjoittelen enemmän sopivan tilaisuuden tullen, sen lupaan. Kotikaupungin maltaiset vaiheet ovat kiehtoneet jo niin pitkään, ettei aihetta voi enää sivuuttaa.

Kahtotaan mitä tuleman pitää ja sanaillaan siinä välissä rennosti, mutta tarkoituksenmukaisesti. Tai yritetään ainakin. Harrastus tämä edelleen on, varsin hyvä sellainen.

Kiitoksia lukijoille ja satunnaisille vierailijoille.
Kippis!
J-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti