perjantai 7. huhtikuuta 2017

Sonnisaari Aprikosmos

Sonnisaari Aprikosmos
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Sonnisaari, Oulu, Suomi

Sonnisaarta on viime aikoina saanut mukavasti myös pullossa, mikä on tehnyt siitä itsellekin helpommin saavutettavissa olevan panimon. Oululaisten meno on tähän asti ollut hyvinkin maistuvaa ja siksipä nappasin myös Alkoon vastikään saadun Aprikosmos Session IPAnkin testiin.

Apikosmos ei toki ole uusi juttu, vaan sen saloja on päästy tutkimaan jo ennen Alkoon tulemistakin. Nähtävästi resepti on elänyt hieman ainakin humalakirjon kohdalla, sillä etiketti kertoo tarjonnan koostuvan Magnumista, Cascadesta ja Citrasta. Nettitietojen Summit näkyy siis vaihtuneen M-hoppiin.

Kuten etiketin värityksestä ja oluen nimestä saattaa arvata, on mukaan lorautettu roima annos aprikoosisosetta. Ratebeerin info-kohdassa puhutaan 20:sta kilosta, mutta eräkoko jää epäselväksi. Näistä lähtökohdista viivoja vedellen ajattelin vastassa olevan sonnimaisen tutusti tykitetty humalailoittelu hedelmäisin teesein, mutta vähän latteaksi se kuitenkin jäi.

Sonnisaari Aprikosmos

Kauniin oranssinen, meripihkainen ja samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on pettymys, tasapaksu, latistunut. Hedelmää siitä löytyy, mutta tarkemmasta määreestä ei saa kiinni. Sitrusta, yrttiä, yleistä vaaleutta. Ei huono, mutta jotenkin odotin tropiikin hedelmien räiskyvää esiinmarssia.

Maultaan parempi, mutta edelleen vähän nihkeä. Läpi maun nousevana kulkeva sitrushedelmäinen nipistys toimii hyvin hedelmäpuolen ollessa tuoksun tavoin homogeenistä, latteaa massaa. Aprikoosin siitä voi kaivaa, mutta itselleni tuo soseinen vaikutelma ei oikein toimi. Tunnelma on odotuksiin nähden raskaanlainen. Odotin iloisempia hedelmäisyyttä. Sitrus puree hyvin, eikä tässä nyt raskailla leveleillä kuitenkaan olla. Ihan kelpo esitys, ei sen enempiä.

Tuomio: Sitruksinen ja paikoin hedelmäisen lattea aprikoosisoseutettu Session IPA kauppavahvuuden yläpuolelta.

Pisteet: 29/50

3 kommenttia:

  1. Tämä tuli maistettua helmikuussa Oulussa Sokeri-Jussilla ruokajuomana. Täytyy todeta, että kuha vei voiton selvästi. Aprikoosisoseesta en tuolloin tiennyt/lukenut, mutta ehkäpä se selittää hyvän panimon ei niin onnistuneen tuotteen.

    VastaaPoista
  2. Alk. 5,5% VOL näyttää lukevan ottamasi kuvan etiketissä ja Alkon sivuilla...

    VastaaPoista