torstai 27. huhtikuuta 2017

Warpigs Stack Of Lies

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: Warpigs Brewpub, Kööpenhanima, Tanska

Olen jo pariin otteeseen hypistellyt verkkokauppojen käytävillä näitä tanskalais-amerikkalaisen työyhteenliittymän tuotoksia, mutta ronski pullokoko on yleensä kaatanut lopulliset ostosuunnitelmat. Onneksi nykymaailma rullaa niinkin mukavasti, että kööpenhaminalaisen teurastamon takahuoneesta on lyhyt matka Keski-Suomenkin olutravintoloiden hanikoihin. Siitä on jo kuukauden päivät, kun odottelin (taas) myöhässä ollutta kaveriseuruettani Harry’sin kiekkohelv… takatilan oviaukkoon sijoitetulla pikkujakkaralla valheiden pino huulillani: Warpigs Stack of Lies oli isketty hanaan ja pitihän siihen tarttua.

Warpigshän on jenkkipanimo 3 Floydsin ja tanskalaisen kiertolaispanimo Mikkellerin yhteinen lapsi, joka yhdistää etelävaltioden BBQ-tarjontaa moderneiden olutelämysten virtaan. Sen kotina toimii vanha teurastamo Kööpenhan meat districtillä ja se sopii kuvaan, sillä onhan viime vuosina yleistynyt tehdasalueiden pörröpartainen urbanisointi jotenkin niin kovin tanskalaista ja ylen trendikästä – aivan kuten Mikkeller ja craft-touhu muutoinkin.

Warpigsistä saa toimivaa navan täytettä niin oman keittiön kuin takahuoneen panimonkin tarjoamina ja kapasiteettiä näkyy riittävän myös jonkinasteiseen vientiin ja maan sisäiseen jakeluun. Kuulostaa hyvältä ja ainakin paikalla useampaan otteeseen käväisseiden HopHunttereiden taannoiset matkapäivitykset ovat olleet kateutta herättävä luettavaa. Stack of Lies on tyyliltään American Pale Ale ja lunastaa ennakko-odotukset kohtalaisen hyvin, vaikka hieman karkeaa menoa ajoittain tarjoaakin.

Warpigs Stack Of Lies
Vaalea, sameahko ja kutsuva olut. Tuoksu tuhdin aromaattinen mangokeitos täynnä tropiikin värikkyyttä. Raikas, miellyttävä ja rehdin hedelmäinen.  Greippiäkin löytyy.

Maultaan edelleen hyvin trooppinen papaija, mango ja passion etulinjassa. Takatila täyttyy rapealla sitrushedelmällä ja greipillä lopun ollessa pitkä ja katkera. Aika tuo esiin myös jonkinlaista greippiin viittaavaa karkeutta, mikä hälventää hurmosta. Sääli. Kokonaisuutena kivaa juotavaa, muttei sen suurempia. Tuoksu lupaili syvän hedelmäistä, rapeaa tykittelyä, mutta pikkukarheus vei tällä kertaa turhaksi huomiota. Ei paljon, mutta riittävästi kuitenkin pudottaakseen pisteitä maku- ja kokonaiskuvaosastolta.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti