tiistai 25. huhtikuuta 2017

Rekolan Suomi 100-vuotta Juhla Pils

Rekolan Suomi 100-vuotta Juhla Pils
Juhlavuosi on edennyt jo kevään puolelle ja asiaankuuluvaa maisteltavaa on tullut vastaan jo useamman oluen muodossa. Yksi näistä on kullankeltainen, kauppavahvuinen tsekkipils Fiskarsista, jonka maistelin tuoreeltaan saatuani näytepaketin Rekolan Panimolta, nykyiseltä Fiskarsin Panimolta, helmikuussa. Kirjoitusruuhka ja järkevän valokuvan uupuminen (kameran objektiivi hajosi sopivasti siinä nurkilla) on kuitenkin lykännyt julkaisua, mutta aihe muistui mieleeni hetki sitten kevätauringon helliessä takapihan biergartenia. Hyvälle pilsille olisi nimittäin käyttöä kesän jo kolkutellessa ovia. Tehkee lissää!

Panimoväen terveiset paljastavat, että Suomen juhlavuoden kunniaksi valmistettu olut hakee innoitustaan maistuvien tsekkipilsien suunnalta. Erikoiserän saatavuus on tai oli rajallista, mutta jotenkin muistelen, että olutta saattaisi myöhemmin saada vielä jostain tai vähän laajemminkin. Varmaksi en sano, mutta toivotaan että kesällä sama tuote löytyisi kauppahyllyiltä muiden Fiskarsin Panimon oluiden vierestä. Pullosta uupui etiketti, mutta teknisistä syitä kuvat on muutenkin huonoja. Olut sen sijaan oli kaunis ja asiallisen näköinen.
Juhla Pils on tsekkityylinen, ts. oluesta löytyy tyylille tyypillistä voimaisuutta. Parin vuoden aikana oluesta tehtiin useita koe-eriä ja viimein löydettiin sopiva hiiva+resepti-kombinaatio, jolla tuo diasetyyli saatiin aikaan. Pilssiä on tällä hetkellä saatavana hanatavarana hyvin varustelluissa baareissa ja ravintoloissa.
Rekolan Suomi 100-vuotta Juhla Pils
Kirkas, vaaleankeltainen ja kauniisti vaahtoava olut. Tuoksu on vaalean maltainen, kutsuvan ruohoinen, kevyen diasetyylinen. Ei järin napakka, enemmänkin pehmeä ja tuore.

Maultaan vahvuuttaan runsaampi, vaalean, hennon ranskanleipäisen maltainen, ruohoisan raikas ja diasetyylinen. Lopun purevuus on keskirunsasta, toimivaa ja pitkäkestoista, mutta voisi olla runsaampaakin. Se ehkä horjuttaisi esimerkillisen tasapainoista kokonaisuutta, mutta voisi olla ”riskin” väärti. Hyvä paketti, toivottavasti kesällä saisi kaupastakin.

Tuomio: Suoraselkäinen, puhdas ja tyylikäs Pils ruukkikylästä.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti