tiistai 18. huhtikuuta 2017

Stigbergets American Pale Ale Amarillo Citra

Stigbergets American Pale Ale Amarillo Citra

Ja taas Stigbergetsiä. Taitaa harmikseni olla kaapin viimeinen, toistaiseksi. Jos se etämyynti nyt jotenkin saadaan tunaroitua, toivotaan että nyt käsittelyssä olevaa APAa sitten rahdataan uuden maitokaupparajan myötä saavikaupalla lähimarketin hyllyyn. Alkoon näitä ei liene syytä ”ihan hetkeen” odotella.

Oluen nimi antaa aika hyvin osviittaa tulevasta, eikä siitä sen enempää informaatiota muualtakaan tunnu löytyvän. Kevytrunkoinen, nähtävästi Amarillolla ja Citralla tykitetty APA tarjoaa runsaan, samalla virkistävän ja humalanhekumaisen nautinnon, jollaisen soisi olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus kevätauringon noustessa yhä korkeammalla horisonttiin. Göteborgista tulee hienoja oluita ja tässä on yksi joukon jatkoksi.

Stigbergets American Pale Ale Amarillo Citra
Kevyen samea, vaaleankeltainen, hedelmäinen olut kevyellä, vaalealla vaahdolla. Tuoksu vahvan sitruksinen, runsaan trooppinen ja taustoiltaan vaalea, kevyen makeaa mallasta antava. Raikas, aromaattinen ja toimiva ilman sen kummempia koiruuksia. Rehtiä, kaunista.

Maku iskee tuoksuakin paremmin. Aloitus on tosin mieto, mutta napakaksi paljastuva greippisyys ottaa estradin omakseen puolivälin tuntumassa. Vaaleaa, trooppista hedelmää löytyy läpi maun, mutta se luonnollisesti hautautuu tujuimpien katkeroiden iskiessä päälle. Jälkiliuku on pitkä ja greippinen, ehkä jossain pientä yrttistä särmääkin voi löytyä. Yksinkertainen on kaunista ja toimivaa. Todella vakuuttavaa menoa Göteborgissa tällä hetkellä!

Tuomio: Selkeälinjainen ja greippisen toimiva APA.


Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti