tiistai 11. huhtikuuta 2017

Dugges / Stillwater Mango Mango Mango

Dugges / Stillwater Mango Mango Mango

Harry’sin hanoista löytyi joku hetki sitten ytimekkäällä toistotehosteella nimetty, ruotsalaisamerikkailainen kollabokeitto. Kauppavahvuinen Mango Mango Mango on valmistettu Göteborgin lentokenttälähiössä majailevan Duggesin laitteilla kehutun jenkkivierailijan eli Stillwater Artisanalin yhtyessä prosessiin. Kumppanuksia yhdisti yhteinen halu hyödyntää mehevää mangohedelmää oluen valmistuksessa ja näimpä ruotsalaisten esiin nostama idea sai yksimielistä vastakaikua vastapuolelta.

Olut lukeutuu Duggesin trooppisen tunnelmaisiin Tropic Seriesin tuotteisiin. Mukana on hyvä lataus aromipuolen humalaleikittelyä ainakin Mosaicin voimin, joskin rehti hedelmäisyys vaikuttaa niskan päällä kokonasuudessa olevan. Ripaus happamuutta, vaaleaa kesäisyyttä ja pirteää menoa… Siinäpä se. Kevyiden kesäjuomien rynnistys saison- ja sour-tyylien suunnalta on nyt IN ja tästä minä tykkään. Vahvuus istuu kirpeille mauille huomattavasti paremmin kuin sessioitaville IPA-virityksille, joissa on toki omat puolensa. Nyt makuhermot on kuitenkin suovempia soureille, goseille, lichteneille, kevyille saisoneille sekä niiden erikoisille virityksille. MangoMangoMango löytyy myös Systembolagetin valikoimista nippasen päälle kolmen euron pullohintaan. Ostaisin pois, jos saisin.
It might sound like an echo, but it’s not. This collaboration with Stillwater Artisanal explores the true depth of Mango flavor. Three layers of taste and aroma from fruit and hops. Go Mango! If you’re going to put fruit in a beer, there’s no better fruit to use then mango. At least that’s what Magnus here at Dugges Bryggeri says. So, when there was time for another Dugges x Stillwater Artisanal collaboration, Magnus posed the idea of a mango beer to Brian of Stillwater. Turns out, Brian had the same idea about mango and beer as Magnus. So, we set out to do a mango solo!
To make it a sour was a no-brainer. We’ve got nothing but love for our sour collaborations so far, and we wanted to continue exploring that. Said and done, with mango flavor from two types of mango fruit and from mosaic hops we did it. Mango, mango, mango!

Dugges / Stillwater Mango Mango Mango
Utuinen, haalea ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on miedohko, vaaleaa hedelmää tuoreessa sekä happamassa muodossa antava. Noh, mangomangomango... Sen kyllä huomaa.

Maku on kuin piristävän hapanta mangoa särpisi. Vaaleaa hedelmää, mukana kevyttä makeutta ja karamellistakin katkua. Happamuus antaa napakkuutta ja nahkeaksikin kääntyvä kokonaisuus tarjoaa paikoin myös mukavan virkeää tunnelmaa, jossa on mukana myös vaaleaa marjaisuutta ja pensasmaista lehtevyyttä. Sitrustakin, sekä kuorena että kirpeytenä. Nyt on kiva. Ei happamuudessaan kovinkaan hyökkäävä, vaan sellainen kesäterassin kepeä ja pirteä tunnelman kohottaja. Osuu maaliinsa aika mukavasti.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti