maanantai 12. marraskuuta 2018

Kaleva Solar Sheriff

Kaleva Solar Sheriff

Mikropanimo vanhassa jääkaappitehtaassa? Kyllä vain. Eli paikalla, missä ennen valmistettiin Huurteen jääkaappeja, valmistetaan nyt huurteista sisältöä niihin. Näin on. Tätä leikittelyä voisi jatkaa hamaan tappiin, mutta säästetään teidät nyt enemmiltä hassutteluilta.

Kaleva Brewing Company on perustettu Tampereella jo pari vuotta sitten, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun kalevalaisten oluita eteeni sattui. Löytöpaikka oli taas kerran Muuramen K-Supermarket, jonka hyllyistä löytyy aika ajoin aika yllättäviäkin tuotteita ja mm. ehkä Jyvässeudun laajin Fat Lizard –valikoima.

Nyt esillä oli parikin Kaleva-olutta, joista tämä American Pale Ale vaikutti houkuttelevimmalta. Solar Sheriff on humaloitu kuuden lajikkeen (Jester, Chinook, Archer, Citra, Sticklebract ja Ekuanot) voimin, mutta jätti valitettavasti hieman kylmäksi.
Solar Sheriff on väriltään kuin kesäauringon kultainen säde. Sheriffin kyydissä pääset raikkaan hedelmäiselle seikkailulle heti ensipuraisusta lähtien. Vauhti ei hyydy illan hämärtyessäkään.
Kaleva Solar Sheriff
Hivenen utuinen, vaaleanlainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on varsin hedelmäinen, pääosin sitrusta, passionia, aprikoosia ja sensellaista kantava. Melko soljuvan hedelmäisissä tunnelmissa jopa liikutaan.

Maku on huomattavasti riisutumpi ja suoraviivaisempi. Hedelmää toki löytyy, mutta painotus on tuoksua vahvemmin sitruspuolella. Mallaspuoli on varsin pidättäytyvää, lajiin hyvin sopivaa sorttia. Jälkimaku on kohtalaisen napakka ja sitruksen lisäksi hieman kukkainen, aiemmin taustalta paljastuu myös hienoista pahvisuutta, mikä vie parasta terää raikkaudelta.

Ei siis aivan nappiosuma ensikokemukseksi, vaan aika harmaan peruslinjan kauppa-APA, joka ei suuremmin mieleen jää.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti