tiistai 6. marraskuuta 2018

Volos Beer - Thessaly Molotow IPA

Volos Beer - Thessaly Molotow IPA
Yllättävä paluu Nymfiin oli tietyllä tapaa hankala. Jatkaako hyväksi havaittujen Solo-oluiden läpikäyntiä, vai tutustuako sokkona jonkin muun kreikkalaistuottajan makuihin? Valitsin jälkimmäisen, pöydän toisella puolella pysyteltiin Solon herkullisessa Americanassa.

Itse valikoin juomalistassakin kutsuvasti kuivahumalointi-korostetun Molotowin. Sen lähtöpiste sijaitsee Kreetan sijasta mantereen puolella, Egeanmerestä erkaantuvan Pagasitikóslahden pohjukassa. Voloksen kaupunki on väkimäärältään (ympäröivän taaja-alueen kanssa mitattuna) kutakuinkin Jyväskylän kokoinen kaupunki, joka äkkivilkaisulta vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta paikalta. Molotowin valmistajan nimestä en oikein saanut selvyyttä, sillä en ole varma, onko se virallisesti Argo Volos Beer vaiko Ratebeerissäkin mainittu  Microbrewery of Thessaly? Veikkaan visusti ensimmäistä, mutta logoja näkyy olevan kummallakin tekstimuodolla tarjolla.

Volos lukee Molotowin etiketissäkin eli mennään siksi sillä. Panimolla ei tämän IPAn lisäksi ole kuin yksi tuote, Golden Aleksi tyypitetty Argo Golden Ale. Molotow on kotisivuilla merkattu special releaseksi, mutta lienee enemmän tai vähemmän vakiokamaa tuotannossa, koska merkintöjä näkyy olevan eri vuosilta ja sen etikettikin on esillä monessa paikkaa panimon virallisessa aineistossa.

Nymfin olutlista...
Kyseessä on eräänlainen insinööripanimo, sillä pääpanija Yannis työskenteli aiemmin insinöörinä terästehtaalla. Kun muut nautiskelivat pubissa tsipouroa, tilasi Yannis itselleen olutta. “Steel and beer are made almost by the same way. You have a big pot and you mix the ingredients to make the soup. The secret for a good beer and good steel is passion”.

Panimo on perustettu 2014 ja sen keittokoko on tuhannen litraa. Vuosituotantomäärästä ei ole tietoa, mutta tokko kahta olutta sadoissa tuhansissa litroissa vuosittain ulos lasketaan. Volos tarjoaa myös tilausolutpalveluita eli heillä voi joko teettää tai käydä itse tekemässä (pääpanijan opastuksella) omaan reseptiin pohjautuvan mallasjuoman. Sopimuspanoa kreikkalaisittain siis.

Molotow on tosiaan seitsemän prosenttinen, Polariksella ja Mandarina Bavarialla humaloitu IPA. Katkeruutta ilmoitetaan 40 IBUn verran ja vaikka Mandarina Bavariaa löytyy myös mainostetun runsaasti myös kuivahumaloinnista, ei olut mitenkään erityisaromaattinen IPA kuitenkaan ole. Peruskamaa, aika maltaistakin, mutta edelleen maistuvaa. Ehkä pieni annoskateus tuosta toisen lasin Americanasta nousi, mutta tuulihan senkin sitten pyödälle kaatoi ja harmitus katosi sen siliän tien…


Volos Beer - Thessaly Molotow IPA
Odotettua maltaisempi, joskin hyvänmakuinen IPA. Kuivahumaloinnin sanallinen painotus etiketissä ei kuitenkaan pelaa yhteen maun kanssa sillä aika perusvarman humalapommim äärellähän tässä ollaan. Erillismaininnan myötä odottelin paljon aromaattisempaa vetoa.

Pihkaa, kypsää trooppisuutta, karamellista makeutta ja sitruksista purentaa. Aika tuhti makumaailma syvine tunnelmineen. Ei siis odotetun räiskyvän aromaattinen, vaan mallastakin melko mukavasti mukaan tuova kokonaisuus. Varsin toimiva joka tapauksessa 

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti