tiistai 13. marraskuuta 2018

Mikkeller Monks Brew

Mikkeller Monks Brew

Kuin veisi munkilta oluen… Mikkellerin Monks Brew on Rochefortin ja Westvleterenin lippulaivoista innoituksensa saanut Quadrupel, joka myös nimellä Monks Elixir tunnetaan. Jyhkeä, belgioluiden korkeinta kastia tyylillään edustava nautintojuoma on valmistettu lajin emämaassa Belgiassa, kiertolaisen myötä tutuksi käyneen De Proefin toimistolla.

Northern Brewerillä, Hallertauerilla ja Styrian Goldingsilla humaloitu, kymmenprosenttinen olut kantaa rungossaan mm. ruskeaa sokeria ja siirappia, joiden maltaisuutta makeuttavan vaikutuksen mausta myös huomaa. Aluksi liiankin hyvin, mutta ajan ja lämmön myötä onneksi tasapainoisemmin. Hieno olut, joka ei silti sinne R10:n sun muiden ”aitojen” esikuvien tasolle onnistu nousemaan, vaikka lähellä varmasti käydäänkin.

Mikkeller Monks Brew
Melko tummanruskea, suht runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa paljon siirappia, kypsiä ja tummia kuivahedelmiä, toffeeta ja limppuista mallasta.

Makua pitää alkuun mutustella. ”Melko” makealta nimittäin vaikuttaa. Aika kuitenkin tuo tasapainon mukanaan kuivemman mausteisuuden ja kohtalaisen purevuuden tuodessa särmää peliin. Kypsää kuivahedelmää, paahtunutta toffeisuutta ja ihan rehtiä siirappiakin. Mallas on tummanpuhuvaa ja limppuista, makumaailma yleisesti ottaen aika monipuoliselta vaikuttavaa ja syvää. Alun makeusshokin jälkeen varsin miellyttävä tuttavuus.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti