torstai 1. marraskuuta 2018

Riedenburger Dolden Bock

Riedenburger Dolden Bock
Erinäiset bockit ja niiden tuplitetut versiot sopivat syksyyn, joten Alkoon saapunut riedenburgilainen oli aika mieluisa hankinta verkkotilauksen unohduttua kaiken kiireen keskellä. Riedenburgeria on tullut maistettua aiemmin parin oluen verran, mutta Olutkoiran ansiokkaan tuumailun myötä huomasin, että itseltänikin on tuo panimon perus-Weizenbock myös testaamatta. Alkostahan sekin löytyisi…

Dolden Bock edustaa humaloidumpien Hopfenweissien nuorekasta lahkoa, josta oivana esimerkkinä toimii Schneiderin tavattoman kaunismakuinen Meine Hopfenweisse eli TAP5. Dolden Bock on väriltään hieman edellä mainittua syvempi ja mauiltaan maltaisempi, mutta silti aromaattisen iloitteleva ja puhutteleva lajiedustaja kuitenkin. Hopfengestopter Weizenbock kertoo oluen etiketti ja vahvuuttakin löytyy lähes kahdeksan prosentin verran. On aika hyvää…

Riedenburger Dolden Bock
Samea, likaisen ruskehtava, keltaiseen silti taittuva olut valkoisella vaahdolla. Tuoksu on oivallinen. Se on aromaattinen, muttei Schneiderin mittakaavassa kuitenkaan. Mallas on TAP5:sta enemmän esillä. Kypsää hedelmää, kevyttä toffeeta, leivosmaisuutta, kuivattavaa mausteisuutta ja neilikkaisuutta. Humalapuolella sitruksen kuorta viileän pirteässä muodossa.

Makukin puhuttelee. Hyvinkin helposti juotavissa oleva olut vahvuuteen nähden, vaikka makua ja tuntumaakin runsaasti löytyy. Sitrushedelmien kuoret viestittävät aromaattista kutsuaan, mutta katkeruus jää minusta vähän vaillinaiseksi. Voisi purea paremminkin.

No eipä tässä. Hienon juoman äärellä kuitenkin ollaan. Hedelmäestereitä löytyy runsaasti. On aprikoosia ja vesimelonia, muttei usein löytyvää banaania. Taustalla leivosmaista ja vähän toffeistakin mallasta, mausteisuutta sekä lopussa esiin nousevaa korianteria. Tuntumaltaan melko runsas ja jälkimaultaan pitkä. Varsin hieno, humaloidumman mallin Weizenbock.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti