perjantai 16. marraskuuta 2018

Beer Hunter’s Mufloni Äkäpukki

Beer Hunter’s Mufloni Äkäpukki
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 9,0
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi
No Pukki, no party. Tuttu fraasi kuningaslajin seuraajille. Torstai-illan odotettu Kreikka-Suomi matsi on nyt onnellisesti ohi ja kisajuna puksuttaa vakaasti raiteillaan. Hermojahan tuo ottelu taas turhankin kanssa raastoi, mutta Äkäpukin voimin se sinnikkäästi tv-vastaanottimenkin äärellä saatiin selätettyä. Oi Suomi on, vaikka tiukille meni. Harvoin maalin tappio on kuitenkaan näin hienolta maistunut – ottaen vielä huomioon pitkän tappiottoman putken katkeamisen.

Jos viheriöllä kirmannut Pukki jätti torstaina itsestään vähän vaisun kuvan*, piti äkäisempi porilainen kiinni siitä, mitä siltä taas odotettiin. Beer Hunter’sin rennosti humaloitu Äkäpukki tuli ensimmäisen ja samalla viimeisen kerran vastaan viisi vuotta sitten kotoisilla Oluton-festareilla. Jo tuolloin hurmosta nostattaneen oluen tuore saapuminen Alkon valikoimiin on todella iloinen asia. Kuka muuten muistaa missä Teemu tuolloin pallotteli? Schalkessapa hyvinkin, aivan oikein.

No, Äkäpukki tuskin lienee tribuutti viiltävää jälkeä tällä hetkellä tekevälle maajoukkuehyökkääjällemme, mutta pakkohan se oli jo ihan nimen vuoksi ratkaisupeliä varten korkata. Tykästyin tuotteeseen jo vuonna 2013, eikä viisivuotinen erontiekään ole tunteita minnekään haalistanut. Edelleen aika timanttinen olut.

*ainakin tehojen muodossa, kyllähän mies kovasti prässiä jaksoi antaa. Kaikki kunnia kovasta työstä sen suhteen toki.

Beer Hunter’s Mufloni Äkäpukki
Sysimusta, kevytvaahtoinen ja melko hitaanoloinen olut. Runsas ja syvä tuoksu puhuttelee. Mokkainen, suklainen ja miellyttävän paahteinen. Humalaakin löytyy ja kyllähän tätä on vuolaasti kehuttava.

Makukin toimii. Syvää, suklaista paahtomaltaisuutta ja mokkamaista pehmeyttä. Lopusta löytyy hyvin purevaa havuisuutta ja vienompaa sitrusta, jotka nostavat oluen viettelystä entisestään. Runsas paahteisuus, voimakas humalointi ja pitkä jälkimaku – kokonaisuus on aika hyvä. Kun  yhtälöön lisätään vielä takaa löytyvä salmiakki ja kypsä hedelmäisyys, on paketti aika hienosti kasassa.

Suutuntuma on kohtalaisen runsas ja paksu, muttei pieni lisöponsikaan pahaa tekisi. No, tuo on jo aika pieni nyanssi mihin tuskin kannattaa tarttua. Sen verran suunmukaisesta oluesta kuitenkin puhutaan.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti