torstai 8. marraskuuta 2018

Alkon Jouluoluet 2018: Mallaskosken Winter Warmer Doppelbock

Mallaskosken Winter Warmer Doppelbock
Runsas, muhkean maltainen ja samaan aikaan ilahduttavan raikas ja juotava doppelbock, jossa on myös häivähdys savua. Täydellinen pimeän ja kylmän talven lämmittäjä!
Ainakaan omissa mielikuvissa termit ”raikas” ja ”juotava” eivät kovinkaan helposti yhdy "kylmän talven lämmittäjän" kanssa. Tästä huolimatta odotukset Servaalilta saamaani Mallaskosken uutta Doppelbockia kohtaan olivat korkealla, onhan panimon tölkkipakattu True Bock nimittäin hyvinkin suunmukainen lagerolut.

Winter Warmer oli valitettavasti luvatun raikas eli runsas maku ei saa taakseen riittävää tukea ja suutuntuman runsautta. Omaan makuun selkeä pettymys, varsinkin kun mielessäni vertaan vähän väkisinkin Alkon muihin Doppeleihin, kuten Asam Bockiin, Celebratoriin ja erikoiserissä tulleeseen Andechseriin.

Mallaskosken Winter Warmer Doppelbock
Tummanpuhuva, kohtalaisen vaahdon nostava olut. Maltainen tuoksu on hyvä, mutta ottaa aikansa avautua. Paahtunutta, limppuista maltaisuutta vienolla savun tujauksella. Hieman mausteisuutta, mutta runsaammin siirappisuutta. Lämminkin, aika soljuva ja nenänmukainen.

Maku sen sijaan jää vähän vaisuksi. Tai oikeastaan suutuntuma. Vähän ponnettomalta nimittäin vaikuttaa, vaikka makua ihan kivasti piisaakin. Paahtunutta, limppuista ja hieman siirappistakin mallasta, takana kuivempaa maustemaisuutta ja lämpöä. Kohtalaiset katkerot, pientä savuakin. Tuntuma vain jää turhan haaleaksi... Harmillista.

Pisteet: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti