sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Moose on the Loose Trial Brown Ale

Moose on the Loose Trial Brown Ale
Peribrittiläinen tumma ale. Panimomme ensimmäinen tummempi olut. Täyteläinen olut sopii niin ruuan kylkeen kuin seurusteluun pubin nurkkapöytään. Maussa kevyttä paahdetta, suklaisia vivahteita maltaiseen runkoon sovitettuna ja East Kent Goldings humala tuomassa raikkautta makuun ja kukkaisuutta aromiin.
Karhukaupungin hirvipanimon ruskeasävyinen Brown Ale puhutteli kellaristia jo viime kesän Olutsatamassa, jossa Kalle tarjoili maistiaisen ihmeteltäväksi. Suureksi ruska-alejen ystäväksi en ole koskaan tunnustautunut, sillä jotenkin tuo varman päälle pelattu makumaailma yhdistettynä liian varman päälle pelattuun runsauteen on lähinnä pitkästyttänyt. Sittemmin laji on kuitenkin alkanut taas hieman kiinnostelemaan.

Porilainen näkymys Trial muodossa oli tosiaan taas yksi positiivinen merkintä joidenkin mielestä jopa aliarvostetun lajityypin ansioluetteloon. Olutta löytyi vähän aikaa sitten Länsiväylästä, joten pakkohan se oli nuo kesäisen kultaiset muistikuvat asettaa koetukselle. Tulos: edelleen toimii.

Trial on tosiaan Britteihin kumartava, Pilsner-, Cara Pale-, Chocolate- ja Munich –maltaiden varaan koostettu Brown Ale, jonka humalointi on hoidettu Herkulesin ja East Kent Goldingsin voimin. IBUja löytyy sopuisasti 32:n yksikön verran ja vahvuuskin on kauppamuotoisen maltillinen (5,0%). On hyvä, suosittelen.

Moose on the Loose Trial Brown Ale
Ruskea, vähävaahtoinen ja vähän laiska kaato. Ihan Brown Alelta siis näyttää. Tuoksu on mukavasti paahtuneen limppuinen, suklainen, kevyen mämminen ja sopivasti imeltynyt. Kevyt pähkinä ja vieno mausteisuus yhdessä kevyen katkeron kanssa tasapainottaa tuntua, eikä tässä kyllä valittamisen sijaa ole. Kypsää hedelmääkin löytyy kun lämpö avaa tuoksua.

Maku on varsin runsas ja syvä. Hyvä. Suklaista, kevyen paahtunutta mallasta, limppua ja varmaan sitä mämmiäkin, vaikka nyt ehkä kypsäksi hedelmäksi sen ehkä tulkitsisin. Makeaksi en Trialia silti sanoisi, vaan lähinnä runsaan maltaiseksi luonnehtisin. Kohtalaista katkeroa, kevyttä mausteisuutta ja pähkinääkin. Nyt on kyllä toimiva Brown Ale.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti