torstai 14. helmikuuta 2019

Alkon Pienpanimo-oluet 2019: Vakka-Suomen Prykmestar Perle Pils

Vakka-Suomen Prykmestar Perle Pils
Vakka-Suomen Panimon linjakas PIls oli yksi tämänvuotisen pienpanimokattauksen must-tuotteista. Sarjan kepeämpää linjaa edustava, vaalea ja sopivan rapsakka (44 EBU) olut olikin hyvä ottaa maistoon jo näin alkuvaiheessa, kun nuo muut oman ostoskorin päävalinnat olivat jo vähän jytympirunkoisia, enemmän nautintohetkelleen panostusta vaativia oluita.

Toissavuotinen Saazer lienee useimmilla vielä sameana mielissä ja tuota juomaa muistelin itsekin syvästi kaihoten. Nyt julkaistu Perle PIls tarjoaa onneksi varsin hyvää jatkumoa uusikaupunkilaisten pils-linjalle, vaikka eroja edellä mainittuun muistojen helmeen onkin.

Perle on tietysti humaloitu nimikkolajikkeellaan, mutta se on myös tyystin kirkas, kun Saazer taas tarjoili semmoista kellerbiermäistä sameutta. Rapean jalohumalainen makumaailma on samaan aikaan voimakas ja lähestymään kutsuva, mutta on myös onni, että se on pakattu täyspitkään puolilitraiseen pulloon. Pienemmässä koossa se nimittäin loppuisi auttamatta kesken… Loppui se vähän nytkin, mutta sopiva mielihyvä kuitenkin täyttyy. Taas on tehtaalla onnistuttu tehtävässä, hienoa!

Vakka-Suomen Prykmestar Perle Pils
Vakka-Suomen Prykmestar Perle Pils
Kullankeltainen, kaunis ja valkeakruunuinen olut. Tuoksu on jalo...humalainen, vähän pistävä, mutta puhutteleva. Ruohikkoa, yrttiä ja Perlen itselleni usein mieleentuovaa, tuoretta koivuvihtaa. Mallaspuoli on viljavaa ja vaaleaa, hennon paahtoleipäistä.

Maku... Sitä on aika kivasti, eikä lainkaan hassummissa raameissa. Varsin napakkaa on tuo humalan poljento. Ruohoa, sitä mainitsemaani koivikkoa, vienoa sitrussuuntaakin. Runko on viljavaa, paahtoleipäistä ja vaalealinjaista taustaväriä tuovaa. Maukas, pureva ja tasapainoinen. Osuu hyvin. Ei epäilystä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti