sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Pyynikin Amarillo Pale Ale

Pyynikin Amarillo Pale Ale
Toinen Pyynikin setistä maisteltu olut oli takavuosien suosikkihumalalla eli Amarillolla ryyditetty Pale Ale. 5,3-prosenttinen purnukka on aika tuttu näky jo kauppojemme hyllyiltä ja se kuuluukin Pyynikin perusvalikoiman kiertoon. Amarillo on omakohtaisesti vielä kokematta, joten tämä näyte-erä korjaa tuon puutteen.

Amarillo Pale Ale pääsi hieman yllättämään paitsi hieman tummuneen värinsä, mutta myös suht ”juurevan” lähestymiskulmansa vuoksi. Odotin nääs huomattavasti aromivetoisempaa ja sysivaaleaa tuotosta, mutta vastassa olikin aika paljon mallasta ja siihen liitettyä makeutta humalan kaveriksi antava näkemys.

Pyynikin Amarillo Pale Ale
Oranssinen, valkean vaahdon nostava olut. Eli hiven ruskeutta mukana, ei tyystin pale. Tuoksussa kypsää mandariinia ja sitrusta. Enempi makeaa kuin saippuamaista siis.. Aika paljon mallastakin eli karamellia ja paahtunutta leivosmaisuutta, mutta sopu sijaa antaa.

Maku on ihan hyvä, vähän old school ehkä. Sitrusta, appelsiinia ja hiven havua. Toffeeta, leivosmaisuutta ja muutenkin hyvin esillä olevaa maltaisuutta. Jälkimaku raa’an yrttinen eikä sitrusvetokaan lopulta riittävän irti solidista pohjasta pääse. Ihan kiva, muttei sen enempiä.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti