maanantai 11. helmikuuta 2019

Pyynikin Galaxy Saison

Pyynikin Galaxy Saison
Pyynikin Käsityöläispanimo laitteli muutamia näytteitä tulemaan ja näistä ensimmäisenä oli pakko tarttua odotuksia herättävään Galaxy Saisoniin. Rennosti Galaxyllä tykitetty 5,2-prosenttinen Saison kuulostaa hyvältä lisältä kauppavalikoimiin, eikä tätäkään olutta varmasti olisi vanhaan 4,7-rajaan kannattanut edes yrittää tyrkyttää. Vähän rungokkaammaksi tämän olisi voinut vielä ylevöittää, vaikka varsin toimiva kokonaisuus on tälläkin tapaa.

Galaxy tosiaan toimii tämän oluen itseoikeutettuna moottorina. Katkeruus on suht hillityllä tasolla (32 IBU) ja paukkuja on pistettykin enempi tuonne aromipuolelle. Oluen optimaalisin käyttökausi asettuu luonnollisesti kesäaikaan, mutta osunee varmaan aika kivasti myös sulaville keväthangille, jahka aurinkoiset plussakelit lumitalven jälkeen meillekin saapuvat.

Pyynikin Galaxy Saison
Melko utuinen, vaalea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu vastaa odotuksia: sesoonia vähän modernimmalla aromaattisuudella kukitettuna. Sitrus on läsnä vahvana, samoin kukkaisuus sekä vaalea, kevyempi hedelmäisyys. Saisonin mausteisuus antaa mukaan hyvää lisäpontta, eikä tämä lainkaan pöllömmältä vaikuta. Hyvähyvä.

Makukin toimii, vaikka runsautta ehkä kaipaakin. Sitruksen kuorta, parfymaattista kuivakukkaisuutta sekä lopussa sitrukseen yhtyvää greippiä ja Saisonin mausteisuutta. Aromaattinen ja suht kepeä kokonaisuus, jossa makua on kyllä aika mukavasti, mutta se viimeinen tuki jää vähän vajaanlaiseksi. Aromaattisuus on myös hieman kliinistä, ”kovaa”, vaikka runsasta kaikenkaikkiaan onkin. Kokonaisuutena kuitenkin varsin hyvä.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti