perjantai 22. maaliskuuta 2019

Alkon Pienpanimo-oluet 2019: Beer Hunter’s Mufloni Kauramoottori

Beer Hunter’s Mufloni Kauramoottori
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 10,0
  • Panimo: Beer Hunter's, Pori, Suomi
Kauramoottori on Porin iäkkäimmän pienpanimon lupauksia herättävä, runsas ja kymmenprosenttinen panos tämänvuotiseen pienpanimokattaukseen. Rungon kauravahvistuksesta nimensä saava olut pesiytyy Mufloni-heimoon, vaikka itselleni termi on enemmälti tuttu hepostelun maailmasta. Uskallan jopa muistella, että termiä olisi käytetty myös Aku Ankoissa. No ei takerruta siihen ja voin tietty muistaa väärinkin.

Jyhkeä Imperial Stout oli joka tapauksessa yksi muutamista must have –tuotteista tämän vuoden annista ja kyllähän se lopulta aika kauniisti toimikin. Beer Hunter’silla ei ole tapana ollut odotuksia pettää, eikä tästä kannata tälläkään kertaan kantaa huolta.

Beer Hunter’s Mufloni Kauramoottori
Hitaasti lasin pohjalle laskeutuva, tummanpuhuva olut rusehtavalla vaahdolla. Tuoksu on hyvin paahtuneen maltainen, suklainen, lakritsainen ja hieman kypsän hedelmän pehmeyttäkin tarjoava. Todella hyvältä vaikuttaa.

Maku, se on todella hieno. Runsaan paahteinen, suklainen ja mokkainen. Lakritsia, kohtalaista katkeroa vasten pitkää, paahtuneen suklaista jälkimakua. Tunnelmaa syventää kypsän luumuinen pehmeys. Ai että, nyt on hienoa juomaa. Tuntuma ei ehkä solju kaikkien paksuimman keitoksen tuntemuksin, mutta huulia sopivasti tahmaava, syvyyksiin kurkottava kokonaisuus viettelee tasaisesti kelluvan voimakkuutensa saattelemana. Kaunista.

Todella onnistunut olut Muflonisarjan jatkoksi.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti