perjantai 1. maaliskuuta 2019

Alkon Pienpanimo-oluet 2019: Bock's Doppelbock

Bock's Doppelbock
Lagermaailman maltaiset hallitsijat eli Doppelbockit ovat lämminhenkisiä hurmureita, joiden parissa viettää mieluusti talvi-illan jos toisenkin. Siksi olinkin iloinen, kun pienpanimokattaukseenkin saatiin yksi lajiedustaja. Kotomaiset esimerkit ovat näet olleet suht harvinaista herkkua.

Tokihan ne suosikit yleensä löytyvät tuolta Saksan perinnepanimoiden tarjonnasta, mutta mukavahan se on näitä paikallisempienkin toimijoiden tuotoksia myös sillä saralla tarkastaa. 7,5-prosenttinen vaasalainen kuitenkin osoittautui omaan suuhun turhan hillityksi ja selvästi lisää muhkeutta kaipaavaksi teokseksi. Se ei missään nimessä ole kehno, mutta jää tässä lajissa silti melko vaatimattomaksi ilmestykseksi, joka on liian helppo korvata ihan Alkonkin valikoimista löytyvillä saksalaisklassikoilla.

Bock's Doppelbock
Kauniin ruskea, ihan nätin vaahdonkin nostava Doppelbock. Tuoksu on odotettua hillitympi, silti hyvin toimiva. Paahtunut maltaisuus on limppuista, mutta enempi kuivaan taittuvaa kuin imeltyneen makeaa. Yrttiä, kevyttä mausteisuutta ja lämmön myötä myös hennonlaista toffeeta ja torttuakin. Kuivahkona silti edetään.

Maku on aika jees, vaikka esimerkiksi Asam Bockille ja Korbinianille syvyydessä selvästi hävitäänkin. Paahtuneen maltaisuuden joukossa on niin suklaata kuin limppuakin, mutta makeuden lähteet on jätetty silti melko vähäisiksi. Mausteisuutta, lopussa aika hyvin purevaa yrttiä... Aika nostaa esiin toffeetakin, mutta pyöreys jää vaillinaiseksi, samoin kuin makujen syvyysvaikutelma. Hyvä, mutta matkaa Alkonkin germaanitarjontaan jää silti aikalailla.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti