lauantai 16. maaliskuuta 2019

Vibrant Forest Umbral Abyss

Vibrant Forest Umbral Abyss
  • Tyyli: Imperial Porter
  • Alk.%: 11,5
  • Panimo: Vibrant Forest, Lymington, Englanti
Aisteja monella tapaa hivelevän Vibrant Forestin muhkean jyhkeä, kahvilla maustettu Imperial Porter on juuri niin hieno kokemus kuin miltä kuulostaakin – ehkä jopa odotukset monessa suhteessa ylittäväkin elämys. Panimon oluitahan on näkynyt Suomessa jo jonkin verran ja toivon mukaan saatavuus paranee nyt entisestään, kun Uniq Drinks otti sen siipiensä suojiin maahantuojan elkein.

Umbral Abyssia kuuluu olevankin jo ravintolamyynnissä, mutta omani tilasin Tanskanmaalta eli Kihoskhista. Oluesta on tai on ainakin ollut olemassa myös kevyempi 8,8-prosenttinen versio, mutta omiin käsiin päätyi tällainen 11,5-prosenttinen jumalpainos. Todella hidas ja arvokas olut hurmaa kahvioluiden ystävän satavarmasti, mutta voisin kuvitella että se löytää ystäviä myös kahvimarjan makulisää yleensä oluissa vierastavien joukosta – sillä edellytyksellä toki, että paahteisen maut noin yleisesti toimivat. Omaan suuhun Umbral Abyss on kenties maistuvin kahviolut, jota eteeni olen saanut.
Umbral Abyss is a very rich and decadent experience with a dense aroma of coffee which is followed by   thick malts, figs and liquorice. The flavor follows suit with supremely viscous lashings of oak, charred malts and molasses joining the pantheon Enter the Abyss.
Vibrant Forest Umbral Abyss
Öljyisen paksu, hitaaaaaasti pullosta kaatuva ja sysimusta olut miedolla, ruskealla vaahdolla korostettuna. Ai että. Tuoksu on silkkaa seksiä. Tuhtia espressoa miellyttävän paahteisuuden, suklaan ja kypsän hedelmänkin teesein. Hemmetin hyvä.

Maku ei tuoksulle kalpene. Paras kaffeolut mitä lasiini olen saanut. Pehmeä, soljuva suutuntuma yhdistyy runsaaseen, syvään ja monipuoliseen espressomaailmaan. Runsas lataus suklaata, tuhti silaus paahteisuutta ja mokkamaisuutta. Mukaan mahtuu myös taustalle jäävää kypsää hedelmäisyyttä, sulaa lakritsia sekä tietty imeltyneen paahtunutta maltaisuuttakin.

Jumalaisen kahvinen olut...

Pisteet: 44/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti